La Numărul Unic de Urgență (112) vor putea fi transmise și imagini video!

Distribuie pe:

Ministerul Fondurilor Europene anunță că marți, 28 august 2018, a semnat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale contractul de finanțare a modernizării infrastructurii Hardware și Software a sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență (112).

“Proiectul constă în modernizarea componentelor hardware și software pentru un răspuns mai prompt al agențiilor de urgență la solicitările cetățenilor aflați în situații de urgență, printre beneficiile lui numărându-se crearea de mecanisme mai eficiente de gestionare a resurselor și echipajelor de intervenții, creșterea capacității de răspuns la solicitările cetățenilor, reducerea timpului de așteptare cu 5 secunde (de la 59 la 54 de secunde), alertarea automată a structurilor ce pot interveni în situații de amploare, apel de urgență cu transmisii video și imagini de la locul evenimentului.

Va exista, așadar, posibilitatea ca cetățenii să transmită informații suplimentare, precum imagini, video, date, text sms sau whatsapp.

O altă noutate este îmbunătățirea intervențiilor prin extinderea accesibilității apelului de urgență pentru persoanele cu dizabilități, în acord cu cele mai noi cerințe la nivel european.

Proiectul, care dispune de o alocare de 47,6 milioane de euro, este finanțat prin Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), axa prioritară 5, obiectivul specific 5.2.

Beneficiarul proiectului este Serviciul de Telecomunicații Speciale și are o perioadă de implementare de 36 de luni”, precizează Ministerul Fondurilor Europene.

Lasă un comentariu