Delegație a municipiului Reghin, la Ungheni - Republica Moldova

Distribuie pe:

În perioada 26-29 august 2018, o delegație a municipiului Reghin s-a deplasat în orașul Ungheni din Republica Moldova (Basarabia - pământ românesc), oraș înfrățit cu municipiul Reghin, pentru a lua parte la o serie de manifestări cultural-artistice și de suflet. Aceste manifestări s-au desfășurat sub semnul “Zilelor Municipiului Ungheni 2018”, cu ocazia aniversării a 556 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Ungheni, a aniversării a 27 de ani de la declararea Independenței Republicii Moldova (la data de 27 august 1991 Parlamentul Republicii Moldova a votat Independența țării) și a aniversării Centenarului Marii Uniri. Programul manifestărilor a fost foarte complex, au avut loc evenimente cu un puternic impact cultural, social, economic, turistic. Întregul ansamblu de evenimente a fost coordonat de domnul Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni. Au luat parte la aceste evenimente, delegații din orașele înfrățite cu municipiul Ungheni din mai multe țări: România, Ucraina, Polonia, Letonia, Lituania, Bielorusia etc. Delegația municipiului Reghin a fost desemnată și stabilită de doamna primar Maria Precup, omul iubitor de oameni, de frumos și de tot ce înseamnă valoare autentică, de Primăria și Consiliul Local Reghin.

La Ungheni s-a putut vedea un oraș extrem de bine îngrijit, un oraș cu un aer european, o localitate foarte bine administrată și condusă de primarul Alexandru Ambros, un om vrednic, harnic și cinstit, care împreună cu colaboratorii săi desfășoară o activitate administrativă extraordinară. În cadrul acestor manifestări, mesajul oficial al Reghinului a fost expus de dr. Florin Bengean, care a transmis un gând de suflet al doamnei primar Maria Precup, al Municipiului Reghin și al tuturor reghinenilor. Doamna Maria Precup, primarul municipiului Reghin, se bucură și în Republica Moldova de o popularitate foarte largă, aceasta, cu siguranță, datorată seriozității, devotamentului și sârguinței cu care domnia sa își desfășoară activitatea sub spectrul înaltului profesionalism. Atât gazdele din municipiul Ungheni, cât și celelalte delegații din alte țări au transmis doamnei Maria Precup călduroase salutări și urări de bine. Salutări și gânduri de bine au fost transmise către municipalitatea reghineană, precum și către toți locuitorii municipiului Reghin, semn al unei bune colaborări și a unei înfrățiri sincere.

Au fost o serie de manifestări de înaltă ținută, cu o mare încărcătură emoțională și nostalgică, mai ales pentru delegațiile din România. Am părăsit pământul Basarabiei dragi, cu dorul după frații români și cu gândul la o cât mai grabnică revedere. Mai ales acum, în anul Centenarului Marii Uniri, să dăm dovadă de unitate, frăție și dragoste față de semeni. Să fim uniți români, pentru totdeauna, să milităm permanent pentru apărarea unității noastre! Toți românii, ori pe unde erau, aveau două lucruri în comun: limba română și credința strămoșească. Cu acestea am traversat o lungă istorie și ne-am păstrat unitatea națională. Credința și limba ne-au ținut uniți întotdeauna. Și ne vor ține mereu așa. Și ne vom dobândi din nou unitatea și cu Basarabia și cu Bucovina, căci românești sunt codrii Orheiului și ai Lăpușnei, codrii Cosminului și cetățile de pe Nistru.

L-am iubit pe Dumnezeu și Dumnezeu ne-a iubit pe noi. Și chiar dacă au fost momente când dușmanii ne-au dezbinat, întotdeauna tot noi am izbândit să ne refacem unitatea, pentru că am avut permanent în comun limba românească și credința strămoșească. Pe acestea să le iubim și să le apărăm, peste tot și fără încetare, și Dumnezeul eternității și al istoriei, Cel care a creat popoarele și le-a dat în stăpânire pământul pe care le-a așezat, va fi pururea cu noi.

Lasă un comentariu