CE AU HOTĂRÂT CONSILIERII ÎN LUNA LUI GUSTAR (ședința Consiliului Local Municipal de joi, 30 august)

Distribuie pe:

Idei... în concurs

A fost aprobată organizarea concursului de idei “Academia de Arte Frumoase” Târgu-Mureș, un “orășel al artelor”, urmând a fi amenajat în zona Bucla Mureșului, obiectiv menit a încuraja dezvoltarea excelenței în domeniul educației artistice. Anunțul va fi disponibil în limbile română, maghiară și engleză și va fi publicat pe site-ul www.tirgumures.ro, site-uri și pagini se specialitate de pe rețelele de socializare. Juriul concursului va fi compus din specialiști în domeniul arhitecturii/urbanismului.

Parcări pe credit bancar

A fost aprobată, în regim de urgență, contractarea de către municipalitate a unei finanțări rambursabile, în valoare de maxim 33.582.570 de lei, cu o maturitate de maxim 13 ani, credit bancar ce va putea fi rambursat anticipat, din surse proprii. Suma împrumutată este destinată realizării obiectivului “Parcaj subteran, zona centrală - Piața Trandafirilor”. Având în vedere programul de investiții publice locale prioritare pentru municipiu, precum și sursele limitate ale bugetului local, se impune atragerea de fonduri de pe piața financiară internă, pentru realizarea acestui obiectiv, se arată în raportul de specialitate asupra proiectului, reprezentanții municipalității apreciind că investiția va aduce, în scurt timp, beneficii comunității locale.

Susținere financiară pentru biserici

Suma de 545.000 de lei a fost alocată din bugetul local pentru susținerea financiară, pe anul în curs, a unor unități de cult din municipiu, bani ce vor fi folosiți pentru lucrări de întreținere și funcționare, curățenie obiecte de inventar, pictură, activități de asistență socială etc. Vor beneficia de sume de la buget: Parohia Ortodoxă Română “Cuvioasa Paraschiva” Târgu-Mureș XIII, Parohia Reformată Târgu-Mureș II, Parohia Ortodoxă Română Târgu-Mureș VIII Sf. Gheorghe, Parohia Ortodoxă Română Târgu-Mureș VII, Biserica Penticostală nr. 6 și Biserica Evanghelică-Luterană.

Reparații și mansardare pe strada Cisnădiei

Legislativul local a aprobat indicatorii economici pentru obiectivul de investiții “Studiu de fezabilitate Reparații și consolidare bloc strada Cisnădiei nr. 13 și mansardare blocuri strada Cisnădiei nr. 13 și nr. 15.”

După cum se știe, blocul din strada Cisnădiei nr. 13 a fost afectat de explozia din decembrie 2014, din cauza unei defecțiuni la instalația de gaze naturale, cinci apartamente și două garsoniere fiind în continuare nelocuibile. S-a considerat oportună executarea unor lucrări de reparare și consolidare a blocului, dar și de mansardare a blocului vecin. Valoarea totală a investiției este de 2,5 milioane de lei, din fonduri bugetare, durata de execuție - 12 luni.

Clubul Sportiv își diversifică activitatea

La cererea Clubului Sportiv Municipal Târgu-Mureș, consilierii au decis să includă noi ramuri sportive în activitatea acestuia. Astfel, pe lângă polo, baschet, fotbal, fotbal de sală, natație, lupte, popice, atletism, tenis, tenis de masă, volei, handbal, arte marțiale, motociclism, haltere, ciclism, automobilism sportiv, karting, scrimă, box, șah, karate, W.U.K.F., motocros și kaiac-canoe, în sfera de activitate a Clubului au mai fost incluse: aeronautică, aikido, alpinism și escaladă, arte marțiale de contact, badminton, canotaj, culturism și fitness, dans sportiv, echitație, fotbal-tenis CAJ, gimnastică și gimnastică ritmică , hochei pe gheață, karate, karate tradițional, karate kyokushin IKO 2, modelism, patinaj, powerlifting, rugby, sambo, sporturi paralimpice, taekwondo ITF și WFT, tir cu arcul, tir sportiv și triatlon.

“Casă nouă” pentru zebre și antilope

Un padoc în valoare totală de aproximativ 270.000 de lei va fi amenajat în incinta Grădinii Zoologice, pentru a adăposti specii rare de animale: zebre Grevy's, antilope orix și alte specii de ierbivore africane care nu se găsesc în colecția altor grădini zoologice din țară. Durata de execuție este de 12 luni, sumele necesare fiind alocate de la bugetul local.

 

Lasă un comentariu