PESTA PORCINĂ - O NOUĂ AFACERE PENALĂ?!

Distribuie pe:

Guvernul P.S.D. + A.L.D.E. + U.D.M.R., cu complicitatea celorlalte partide politice parlamentare (P.N.L., U.S.R., P.M.P.), a pregătit și a reușit să transforme Anul Centenarului Marii Uniri în anul pestei porcine. În fiecare zi, la toate jurnalele de la radio și de la posturile de televiziune sunt înștiințați românii din Țara-Mamă și românii de pretutindeni despre noile focare de pestă porcină descoperite de reprezentanții Guvernului în teritoriu și cumulate la nivel național de către ministrul Agriculturii, cel care nu a prevenit apariția și răspândirea pestei porcine africane în România.

Se știe că:

a) Pesta porcină africană a fost adusă în Europa în jurul anului 1921, mai întâi în Spania și Portugalia.

b) În Ungaria, în acest an, au murit 32 de mistreți din cauza pestei porcine africane. Mulți alți mistreți au murit în această țară de aceeași boală, în anul 2017. c) În România, primul focar de pestă porcină africană a apărut în ziua de 31 iulie 2017, într-o gospodărie de la periferia municipiului Satu Mare, fiind adusă din Ungaria de porcii mistreți. Guvernul Ungariei a construit garduri de-a lungul granițelor împotriva emigranților debarcați în Europa, cu excepția frontierei cu România! De ce? Pentru că Ungaria nu a recunoscut și nu recunoaște Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 și nici Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920, în urma căruia ocupă Sfântul Pământ Românesc până la Tisa. Dacă ar fi construit gardul respectiv la frontiera cu România, ar fi recunoscut actuala graniță, stabilită prin Tratatul de la Trianon.

d) În primăvara anului 2018, pesta porcină africană a ajuns în județul Tulcea, la porcii mistreți, din avion, în forma pulverizării în Delta Dunării a unui “praf” de culoare galbenă. După câteva săptămâni au început să moară mulți mistreți în Delta Dunării. Perioada de incubație a virusului pestei porcine africane este de la o zi la circa trei luni.

e) În anul 2017 și în acest an, Ungaria a exportat în România nutrețuri concentrate pentru suine, la prețuri scăzute. Se pare că nutrețurile respective au fost “îmbogățite”, pentru a provoca în România cât mai multe focare de pestă porcină și a distruge fermele românești.

f) În Ungaria nu s-a înregistrat niciun focar de pestă porcină africană la gospodăriile populației și nici la marile complexe de creștere și îngrășare a porcilor. Probabil, virusul respectiv nu a putut învăța limba maghiară.

g) Până la 31 august 2018, în țările Uniunii Europene au fost înregistrate 1.017 focare de pestă porcină africană, din care în România 783 focare răspândite în 165 de localități din 10 județe. Până la sfârșitul lunii noiembrie a.c. este programat să ajungă în toate județele cât mai multe focare de pestă porcină.

Ca urmare, Guvernul a luat măsuri foarte puține și ineficiente pentru a preveni răspândirea și generalizarea pestei porcine în toată România.

h) În fermele străine (americane, daneze, olandeze etc.) din România nu a intrat și nu va avea acces virusul pestei porcine africane. Pe cale de consecință, nu sunt sacrificați preventiv porcii, iar Guvernul României face economii la acordarea de despăgubiri. În toate fermele străine din România pentru suine au fost instituite și sunt respectate cu strictețe toate măsurile de dezinfecție.

i) Virusul pestei porcine africane a fost “dirijat” cu prioritate spre fermele de reproducție cu scopul de a lichida efectivele matcă și rasele autohtone de porci.

j) Guvernul României, timp de peste 1 an de zile, nu a achiziționat și nu a putut utiliza tehnologia necesară pentru incinerarea porcilor bolnavi de pestă porcină africană. Ca urmare, s-au creat condiții favorabile pentru răspândirea pestei porcine. La ferma din județul Brăila, cei 140.000 de porci sunt obligați să aștepte 20-30 de zile până le vine rândul la incinerare.

k) În timpul Regimului Ceaușescu, toți porcii (din ferme și din gospodăriile cetățenilor) au fost vaccinați împotriva pestei porcine și, ca urmare, această boală a fost eradicată. Atunci s-a acționat normal și a fost prevenită pesta porcină. Acum, în timpul guvernării P.S.D. + A.L.D.E. + U.D.M.R. s-au cheltuit și se vor cheltui în zadar multe zeci de milioane de euro pentru a încerca să fie combătute efectele pestei porcine. Guvernul Dăncilă a cheltuit din Bugetul de Stat sume uriașe în încercarea de a combate consecințele răspândirii pestei porcine africane pe care a prevenit-o. Măsurile dispuse de Guvern pentru a stopa răspândirea pestei porcine africane sunt ineficiente, caraghioase și demne de filmele cu proști.

l) Pesta porcină africană nu afectează oamenii. Ca atare, Guvernul putea dispune să fie valorificată carnea porcilor sănătoși care au fost sacrificați preventiv și astfel să acopere cheltuielile cu despăgubirea crescătorilor de animale.

m) Au amuțit și au orbit O.N.G.-urile care apără drepturile omului și altele care apară animalele. Pe cale de consecință, Guvernul patronează afacerea penală generată de virusul pestei porcine africane. Scenariul seamănă foarte mult cu cel al gripei aviare de care s-a ocupat Parchetul și Curtea de Conturi, dar care au fost blocate în finalizarea demersurilor făcute.

n) Guvernul Dăncilă practică diverse despăgubiri sau compensații pentru proprietarii porcilor confiscați și sacrificați preventiv, respectiv: pentru numărul de porci; greutatea suinilor la confiscare; greutatea estimată la Crăciun pentru porcii omorâți etc.

o) Guvernul a obligat pe cei care au desfășurat acțiuni de dezinsecție împotriva pestei porcine să achiziționeze dezinfectanții numai de la o singură firmă, cea agreată. Valoarea dezinfectanților livrați până acum de firma respectivă este de circa 30 milioane de euro. Așa se pregătesc banii negri pentru cele două campanii electorale din anul 2019, inclusiv prin omorârea porcilor românilor.

p) Deocamdată, un număr mic de primari au alocat, prin hotărâri ale Consiliilor locale, fondurile necesare pentru achiziționarea dezinfectanților și distribuirea lor către toți crescătorii de porci din localitățile lor. Până acum au reușit să prevină apariția pestei porcine africane în gospodăriile cetățenilor. Exemplul lor merită să fie urmat.

r) Guvernul Dăncilă nu a achiziționat instalațiile necesare pentru incinerarea rapidă și simultană a zeci de mii de porci bolnavi și contaminați de pesta porcină africană. Ca urmare, Guvernul a înființat gropi comune pentru înmormântarea porcilor sănătoși și a celor bolnavi. Până acum, ministrul Petre Daea a lipsit nemotivat de la aceste înmormântări.

Este evident că, pesta porcină africană este o boală premeditată în România, care a fost ocrotită de Guvern și ajutată să se răspândească în cât mai multe ferme și gospodării ale populației din numeroase localități și din cât mai multe județe.

Dacă le reușește guvernanților programul de lichidare a fermelor de porci ale românilor și a suinelor din gospodăriile populației, se va trece la exterminarea efectivelor de oi și capre din țara noastră. D-aia se tace pe aceste teme.

După 13 luni de la apariția pestei

porcine africane în România, Guvernul P.S.D. + A.L.D.E. + U.D.M.R. face diverse experimente cu scopul de a combate efectele și nu cauzele pestei porcine africane, respectiv:

- Incinerarea porcilor bolnavi și sacrificarea tuturor suinelor sănătoase din gospodăriile cetățenilor dintr-o localitate.

- Sacrificarea preventivă a porcilor sănătoși din sute de localități, urmată de îngroparea lor.

- Sacrificarea a circa 175.000 de porci sănătoși din două mari ferme din județul Brăila, dintre care una se situează pe locul doi ca mărime în Europa.

- Confiscarea ilegală a porcilor sănătoși din gospodăriile cetățenilor din numeroase localități și omorârea lor fără respectarea normelor europene. Uniunea Europeană nu protestează.

- Despăgubirea cetățenilor rămași fără porci la prețuri și sume diferite, în funcție de indicațiile periodice ale liderilor P.S.D. și A.L.D.E.

Situația extrem de gravă privind creșterea și viitorul porcilor în România impune, cel puțin, următoarele soluții:

1. Vaccinarea tuturor porcilor din țara noastră și a mistreților.

2. Asigurarea fondurilor de către Guvern, pentru fiecare localitate, care sunt necesare pentru acțiunile de dezinsecție pe care le desfășoară fiecare crescător de porci, persoană fizică sau persoană juridică.

3. Sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Curții de Conturi a României pentru a stabili persoanele vinovate de răspândirea pestei porcine africane și imputarea prejudiciilor pe care le-au produs persoanele fizice și persoanele juridice.

4. O moțiune simplă pe tema pestei porcine africane, după modelul celei inițiate de P.R.M. pentru gripa aviară, care a dus la aflarea adevărului și stoparea afacerii penale, precum și la oprirea reapariției gripei inexistente, prevăzută de Guvern pentru anul următor. Atunci, Guvernul Tăriceanu a obligat toate Consiliile locale din România să cumpere, de la o anumită firmă, o mulțime de echipamente și de substanțe dezinfectante pentru combaterea gripei aviare despre care a aflat că va veni în țara noastră în anul următor. Și atunci, și acum, guvernanții au susținut interesele unor firme străine pentru distrugerea industriei avicole românești, respectiv acum a creșterii porcilor și pentru transformarea României într-o mare piață de desfacere a produselor din alte țări.

Opoziția formală din Parlament este complice și încearcă să ascundă Adevărul privind afacerea penală pe seama porcilor din România și propune înființarea unei Comisii speciale de anchetă privind pesta porcină africană. Opoziția formală (P.N.L., U.S.R. și P.M.P.) ar trebui să organizeze adunări publice în toate județele unde Guvernul a înregistrat focare de pestă porcină. La adunări să fie invitați ministrul Agriculturii și prefectul, pentru a le povesti participanților despre lupta în zadar a Guvernului Dăncilă cu pesta porcină africană și programul guvernamental pentru prevenirea acestei boli în țara noastră, inclusiv prin vaccinarea profilactică a porcilor.

Deșteptarea și unirea românilor va stopa afacerea penală pe tema pestei porcine! Ca urmare, la alte adunări și mitinguri pe celebra și vechea lozincă “Hoții! Hoții!”, va apărea lozinca “Porcii! Porcii!”.

 

Lasă un comentariu