POLUAREA ATMOSFERICĂ NE... PROSTEȘTE!

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Școala de Sănătate Publică a Universității Yale, citați de descopera.ro, au ajuns la concluzia că poluarea atmosferică cauzează o reducere “imensă” a inteligenței.

“Potrivit noului nostru studiu, impactul negativ pe care aerul toxic îl are asupra societății este cu mult mai profund decât binecunoscutele efecte asupra sănătății fizice.

Cercetarea este relevantă pentru întreaga planetă, 95 la sută din populația globului respirând aer dăunător. Am descoperit că nivelul mare de poluare a condus la scăderi semnificative ale rezultatelor testelor lingvistice și aritmetice, impactul mediului fiind echivalent cu pierderea unui an de educație din viața unui om, ceea ce este enorm.

Deci, aerul poluat are drept efect reducerea nivelului de educație cu un an, ceea ce este enorm, dar știm că efectul este chiar mai dăunător pentru cei în vârstă, în special pentru cei de peste 64 de ani. Dacă am calcula pierderea pentru aceștia, s-ar putea să fie vorba despre... câțiva ani de educație!

Studii anterioare au ajuns la concluzia că poluarea aerului afectează performanțele cognitive ale studenților, însă aceasta este prima dată când se cercetează efectul asupra oamenilor de toate vârstele și se diferențiază între femei și bărbați.

Efectul negativ asupra inteligenței este mai mare în cazul celor de peste 64 de ani și are consecințe grave, deoarece, de obicei, cele mai multe decizii financiare importante le luăm la o vârstă mai înaintată.

În plus, poluarea atmosferică duce la moartea prematură a aproximativ șapte milioane de oameni anual, însă, până acum, pericolul asupra abilităților intelectuale erau mai puțin cunoscute.

Un alt studiu recent a relevat faptul că aerul toxic are legătură cu mortalitatea foarte ridicată la oameni care au tulburări psihice. Acest nou studiu a analizat testele aritmetice și de limbaj efectuate de 20.000 chinezi din toată țara, între anii 2010 și 2014.

Oamenii de știință au comparat rezultatele testului cu registrele poluării cu dioxid de azot și dioxid de sulf. Astfel, s-a descoperit că scăderea inteligenței este proporțională cu durata timpului în care oamenii au fost expuși la aer nociv și că abilitățile lingvistice sunt mai afectate decât cele matematice, iar bărbații sunt mai afectați decât femeile”, afirmă oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu