SFINŢIREA CAPELEI MORTUARE DIN ORAŞUL UNGHENI

Distribuie pe:

Luni, 9 februarie 2015, comunitatea creştină din oraşul Ungheni şi satele aparţinătoare s-a adunat pentru a lua parte la un eveniment aşteptat de mult timp de către aceasta: sfinţirea capelei mortuare de lângă cimitirul ortodox şi greco-catolic din oraşul Ungheni.

Acest edificiu s-a ridicat cu sprijinul şi prin finanţarea Consiliului Local Ungheni, a primarului Victor Prodan şi a numeroşilor credincioşi care s-au alăturat acestui proiect, coordonat de preotul paroh Ioan Man.

La eveniment au participat, alături de oficialităţile locale, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, preoţii parohiilor ortodoxe aparţinătoare din punct de vedere administrativ oraşului Ungheni şi un număr considerabil de credincioşi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu i-a felicitat pe toţi cei care şi-au adus contribuţia la construirea acestui lăcaş destinat slujbelor de înmormântare, „loc unde se adună credincioşii pentru a plânge şi a se tângui", cum a menţionat în cuvântul său Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

Lasă un comentariu