Sighișoara - Sașii la Centenar

Distribuie pe:

Municipalitatea organizează, în perioada 13-14 octombrie, Festivalul Internațional al Sașilor Transilvăneni, cu tema SAȘII LA CENTENAR, eveniment care “celebrează contribuția neprețuită a acestei comunități la dezvoltarea Transilvaniei și, implicit, a României Mari, rezultată dintr-o conviețuire pașnică și fructuoasă de sute de ani alături de comunitatea românească”, se arată în comunicatul dat publicității.

Festivalul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și produs de S.C. German Quality Entertainment S.R.L. și cuprinde un program intercultural și multidisciplinar de muzică, dans săsesc, expoziții de fotografie, carte veche, conferințe tematice, standuri cu produse tradiționale etc.

Pe scena din Piața Cetății vor avea loc concerte de muzică și poezie săsească susținute de Manfred Seiler și Ricky Dandel, Hit Parade cu Francesco Napoli, Arzenium de la O-Zone și Dj Chrissie, iar la Biserica din Deal, Remus Henning va susține un concert de orgă, cu lucrări de autori celebri.

Lasă un comentariu