Gânduri gânditoare și întâmplări nu tocmai neîntâmplătoare

Distribuie pe:

- Sfântul sârb Nicolae Velimiorovici (1881-1956) ne spune și ne întrebă dacă ne dăm seamă că “Atunci când îl jignești pe prietenul tău, cine poate șterge această jignire: tu sau prietenul tău? Este limpede că tu nu poți, ci prietenul tău. Deoarece nu mai stă în puterea ta, ci-n a prietenului tău. Tu, însă, nu mai ai putere asupra păcatului săvârșit. Într-aceasta stă nemărginita grozăvie a păcatului. Căci păcatul săvârșit este liber față de tine, pe când tu, nu ești liber de el”

- Dezamăgit și întristat, nu tocmai din cauza rezultatului numeric și imagistic al Referendumului, ci de reacția extrem de necreștinească și de răutăcioasă a contestatarilor înfocați ai organizării lui, părintele-profesor sibian Constantin Necula a ținut a spune: “Mă plec dinaintea copiilor viitorului că nu le-am crescut corect și luminos părinții; Mă plec dinaintea generaților bătrâne că i-am expus jignirilor și umilinței propriilor copii și nepoți; Dar, mai ales, mă plec generațiilor mature și adolescentine ale Țării. Iertarea e la voi.”

NOTĂ: Însă cei mai dezamăgiți dintre români ne avertizează: “Pregătiți-vă să vedeți copii cu 2 mame sau cu 2 tați; bărbați/femei sărutându-se pe stradă. Trist e că vor înfia copii și vor distruge vieți nevinovate. Dar pe voi nu vă interesează, popor care îți meriți soarta și nu meriți jertfa strămoșilor tăi”; “Conținutul însemnelor scrise pe crucile mormintelor cimitirelor românilor consemnează încrederea că în această țară au trăit familii formate dintr-un bărbat și o femeie, împreună cu copii și nepoții lor”; “Familia românească tradițională este și va fi mult mai puternică decât un Referendum”.

 

Lasă un comentariu