ZODIILE ȘI ÎNCREDEREA ÎN SINE

Distribuie pe:

Psihologii spun că încrederea în sine este cea mai importantă părere despre propria persoană, ea fiind legătura între pasivitate și acțiune sau între reușită și eșec.

Cum încrederea în sine este senzația interioară de putere pentru împlinirea dorințelor, astrologica.ro ne ajută să ne cunoaștem mai bine din acest punct de vedere, în funcție de zodia în care ne-am născut.

Berbecul - Este încrezător, energic și aventuros, dar mai ales emană energie pozitivă și îi face pe cei din jurul lui să se simtă brusc mai bine. Are o siguranță ieșită din comun că va putea să atragă și să câștige pe oricine de partea lui.

Taurul - Știe ce să facă pentru a arăta bine atât el, cât și casa lui. Nu poți face un Taur să se răzgândească, deci are destul de multă încredere în faptul că va câștiga orice bătălie. Cu toate acestea, încrederea lui poate ascunde o nesiguranță profundă, dar de obicei e atât de adânc îngropată, încât nimeni nu o poate vedea.

Gemenii - Pot avea multă încredere în ei atunci când sunt la o petrecere, vorbind cu străini, fiind oaspeți desăvârșiți sau fiind puntea care aduce oamenii împreună. Dar, când se află într-o situație în care nu se simt confortabil, ei încep să se îndoiască de abilitățile lor și își vor face nenumărate griji.

Racul - Când fericirea și stima de sine se bazează pe altcineva, nu are acea forță interioară care să îl facă să fie încrezător. Este prea emotiv, lipicios și extrem de neajutorat, aceste lucruri făcându-l complet nesigur. Este păcat că nu are încredere în el, din moment ce tinde să fie un om frumos și grijuliu.

Leul - Nu se ferește de lumina reflectoarelor, ba chiar vrea să fie cât mai în mijlocul ei. Leul crede că deține toate răspunsurile și că știe ce trebuie să facă în orice moment. Are încredere nativă și nu își face griji că ar putea lăsa o impresie proastă cuiva sau că nu va face ce trebuie.

Fecioara - Este atât de critică cu ea însăși, încât crede că și ceilalți sunt la fel, acest lucru fiind dăunător stimei sale de sine. Fecioara se îngrijorează prea mult dacă face o impresie bună sau dacă a făcut ceva jenant în public. Faptul că nu se apreciază și nu își vede punctele forte, o face extrem de nesigură. Nu are încredere în instinctul ei și se pedepsește adesea pentru greșelile și defectele sale.

Balanța - Nu vrea să audă de probleme, așa că le evită pe cât posibil și nu reacționează decât dacă e ceva foarte important. Singura dată când o Balanță este încrezătoare este atunci când militează pentru anumite cauze sau oameni. Ea vrea să se facă plăcută și nu este sigură că, dacă și-ar expune opiniile mai ferm și s-ar afirma, s-ar mai întâmpla acest lucru.

Scorpionul - Știe că arată bine sau că este deștept, dar este conștient și de orice slăbiciune sau defect pe care le-ar putea avea. Are abilitatea de a accepta aceste lucruri și de a le privi ca pe niște plusuri. Scorpionul se poate atașa prea mult de cineva, dar asta înseamnă că este pasional. E încrezător în faptul că e acolo unde trebuie să fie și tot ce face e exact ce trebuie să facă. El este încrezător în dormitor și e convins că, atunci când vine vorba de sex, nimeni nu e mai bun decât el.

Săgetătorul - Este în căutare să afle tot ce poate despre lume și despre el însuși, iar dacă cineva îl critică este total deschis. Crede în el, iar când cineva încearcă să îl insulte transformă totul într-o glumă și râde. Este greu să îl pui la pământ sau să îi ameninți stima de sine.

Capricornul - Se situează undeva la mijloc între persoanele încrezătoare și cele nesigure. Dacă se află în toiul desfășurării unui proiect sau există o problemă legată de munca lui, el este extrem de încrezător, dar când vine vorba de interacțiunile interpersonale sau amoroase, tinde să fie mai introvertit și mai nesigur.

Vărsătorul - În cazul lui, linia dintre încredere și nesiguranță este foarte fină. Pare că are multă încredere în el sau că nu îi pasă prea mult. Vărsătorul încearcă să ignore orice este negativ sau orice tensiune, chiar dacă este provocat. În general, se simte încrezător mai ales atunci când ceilalți au parte de o dramă, iar el nu face parte din ea.

Peștii - Sunt ușor de manipulat. Dacă ar fi fermi și convinși de ideile lor, ei ar fi mai siguri pe ei și ar spune nu, ori de câte ori e nevoie. Din păcate, Peștii se îndreaptă mai mult spre nesiguranță decât spre încredere. Cu toate acestea, sunt încrezători atunci când vine vorba de imaginația lor sau de împărtășirea creativității lor.

Lasă un comentariu