ADIO, ACCIDENTELOR RUTIERE DIN INTERSECȚII!

Distribuie pe:

Producătorul auto Honda testează o tehnologie, numită “Smart Intersection”, care ar trebui să reducă (dacă nu chiar să elimine complet) accidentele care se produc în intersecții.

“Cu acordul autorităților locale și statale, Honda a început derularea unui test în orașul american Marysville, din Ohio, a unei tehnologii prin care mașinile pot vedea literalmente după colțul străzilor pentru a preveni eventualele coliziuni.

Totul începe cu patru camere video montate în fiecare direcție deasupra semafoarelor dintr-o intersecție. Acestea compun o filmare la 360 de grade cu tot ce se întâmplă pe o distanță de aproximativ 90 de metri în zona intersecției.

Filmarea respectivă este procesată de o soluție software, care recunoaște și clasifică obiectele aflate în mișcare, indiferent că sunt mașini, motociclete, biciclete sau chiar pietoni.

Informația este transmisă către mașină printr-o conexiune DSRC (dedicated short-range communication - comunicarea directă pe distanță scurtă), unde este decodată de computerul de bord.

În cazul în care computerul de bord, în funcție de calculele făcute în timp real, constată că există riscul unui accident cu oricare dintre obiectele ori pietonii aflați în mișcare pe străzile perpendiculare, va fi emisă o alertă audio și vizuală, iar șoferul va fi ajutat să evite pericolul.

200 de automobile participă la testul demarat de Honda, care folosește protocolul numit V2X - vehicle-to-everything (comunicarea dintre vehicul și orice alt dispozitiv)”, scrie descopera.ro.

 

Lasă un comentariu