Annemarie Lutsch, sportiva de aur a clubului Together Dance Târgu-Mureș

Distribuie pe:

În camera Annemariei, păpușile sau alte jucării nu prea au loc pentru că decorul îl fac medaliile, cupele și diplomele. Și mama Annemariei practică sportul, mai precis fitness. Încă nu a împlinit 12 ani, dar Annemarie Lutsch are un palmares de sportivă impresionant. În urmă cu aproape 3 ani, a început AcroDance și Dans contemporan, iar de atunci nu a mai renunțat la visul ei. “Când am fost mai mică am făcut balet, însă m-am plictisit. Am văzut cu mama un afiș și am insistat să o sune pe antrenoarea acelui club, astfel că am ajuns

să practic AcroDance”, spune Annemarie. Tânăra sportivă este elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială “Friedrich Schiller” din Târgu-Mureș și practică această ramură sportivă la clubul Together Dance, sub îndrumarea antrenoarei coregraf Pásztor Tûnde. Annemarie a participat la diferite festivaluri, concursuri naționale și internaționale, balcanice, campionate europene și mondiale. În toată această perioadă a acumulat peste 60 de trofee și medalii, cât și o mulțime de diplome. Între cele mai importante menționăm: locul 4 în Croația, la Porec - mai 2018, la Dance Star World Finals, Tofeul Oscar “Dansurile Verii” ediția a II-a - iulie 2018, premiul de excelență la Regal Dance Cup 2018, premii speciale la Campionatele Europene de la Brașov - MLTSZ / IIDSA, Bucharest Dance Awards ediția a V-a - octombrie 2018, festivalul Magia Dansului la Tg. Neamț - 2018, locul 1 la concursul național Cupa Together, Târgu-Mureș - 2018, Trofeul D'AOR 2016 Național - Gimnasta de Cristal, Trofeul Balcanic - Gimnasta de Aur (gimnastică ritmică), ediția a V-a - Buzău 2017, premiu special și locul 1 la festivalul Stelele Aurii - București - noiembrie 2017, la show-dance, DANCE Art Competition - 2018 - locul 1 la solo. Bineînțeles, rezultatele nu erau posibile fără antrenamente cât se poate de serioase.

Grație, suplețe și flexibilitate

Annemarie este modestă și veselă. Vorbește cu zâmbetul pe buze despre sportul pe care îl adoră și nu se înroșește atunci când vine vorba despre oamenii care o admiră și o susțin, fiind mândri de ea. Annemarie Lutsch este ambițioasă și talentată. Știe ce vrea și ce are de făcut pentru a obține acel lucru. Muncește din greu și nu are timp de pierdut. Nu regretă nimic, ba dimpotrivă. Trăiește din plin fiecare clipă și își dorește să ajungă cât mai sus. “Când am văzut că sunt pentru acest sport a fost clar că mi-am dorit să continui, astfel că în scurt timp am învățat mai multe elemente noi în AcroDance. Voi da tot ce pot din mine și am să încerc să fac în continuare tot ce am învățat. Uneori, când vin de la școală merg direct la antrenamente. Alteori, trebuie să ies mai repede de la ore în situațiile când ne pregătim pentru concursuri să repetăm dansurile. În ce privește școala, îmi place să învăț și mă străduiesc să nu iau note sub 9. În puținul timp liber îmi place să compun poezii, să desenez, sau cânt la chitară”, explică Annemarie. “Am să continui, toată lumea zice că sunt cea mai bună și că trebuie să continui acest sport. Sper să i-au cât mai multe premii speciale și să obțin calificarea în 2019 la Dance Star din Croația, iar apoi locul 1 mondial. Le mulțumesc celor care mă susțin”, a încheiat Annemarie Lutsch. Micuța sportivă a fost premiată chiar și de Uniunea Scriitorilor din România!

 

Lasă un comentariu