Proiect Educațional-Concurs pe școală “FAPTE BUNE” Realizat de prof. psiholog școlar Pătrana Georgeta Paula - Perioada de implementare: 22 - 26 octombrie 2018

Distribuie pe:

Orientarea prospectivă a educației impune conceperea unor programe educative care să-i pregătească pe copii pentru o adaptare eficientă la problemele cu care se estimează că se vor confrunta în viitor. Este vorba despre conceperea unei educații care să vizeze prioritar optimizarea capacitații copiilor de adaptare continuă la schimbare. Conținuturile, finalitățile și obiectivele specifice educației propun un demers prin care educația încearcă să răspundă exigențelor lumii în care trăim și să producă o schimbare pragmatică a actului educativ, în favoarea educației bazată pe învățare inovatoare și adaptativă. Pentru că educația își schimbă finalitățile, conținuturile și funcțiile odată cu evoluția societății, sunt necesare : - realizarea idealului educațional întemeiat pe tradiții umaniste, pe valorile democrației și pe aspirațiile societății omenești pentru păstrarea identității naționale; - selecționarea și transmiterea unui sistem de valori materiale și spirituale, considerate fundamentale; - asigurarea pregătirii resurselor umane corespunzătoare cerințelor dezvoltării.

GRUP ȚINTĂ: au fost Elevii claselor II-VIII din școală, 10 cadre didactice și Voluntarii cabinetului psihologic al școlii din clasa a VI-B.

SCOPUL PROIECTULUI: Promovarea principiilor educației pentru schimbare, asigurarea comunicării între elevi, stimularea valorilor personale și încrederii în sine.

În data de 8 Noiembrie 2018, în pauza mare, voluntarii cabinetului psihologic împreună cu psihologul școlar au împărțit diplomele pe școală.

Lasă un comentariu