BOALA PARKINSON, TRATATĂ CU CELULE STEM ADULTE

Distribuie pe:
  • Cercetătorii niponi de la Universitatea din Kyoto, citați de descopera.ro, anunță realizarea primul transplant de celule stem pluripotente induse (iPS) pentru a trata boala Parkinson.
  • “Transplantul realizat de noi este primul de acest tip, la nivel mondial, pentru tratarea bolii Parkinson, receptorul fiind un pacient de circa 50 de ani, care va fi supus unor examinări periodice, timp de doi ani, pentru a evita o eventuală respingere.
  • Am realizat o trepanație în partea stângă a craniului pacientului și am transplantat 2,4 milioane de celule. Celulele utilizate au fost create pe baza unor celule stem iPS provenite de la donatori, care beneficiază de un anumit tip de imunitate și care îi ajută să fie mai puțin predispuși la respingerea transplanturilor.
  • Totodată, celulele care i-au fost transplantate nu sunt la stadiul embrionar, ci adulte, dar reprogramate ca să se comporte asemeni celor embrionare, având potențialul de a forma orice fel de celula în organismul uman.
  • Boala Parkinson, care implică o degenerare a neuronilor, nu are încă vindecare. Doar în Japonia se estimează că există 160.000 de persoane cu tulburări neurologice progresive”, afirmă oamenii de știință japonezi.

Lasă un comentariu