Atenție, români! Dușmanii statului național unitar nu dorm! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (84) Prim-ministrul ungar Victor Orbán - (1998-2002, 2010-astăzi) - II

Distribuie pe:

Politica internă

Spre deosebire de România, care se află în confruntarea dintre Rusia și marile puteri occidentale pe aliniamentul tabărei U.E., Ungaria și-a fixat ca prioritate apărarea intereselor naționale a tuturor maghiarilor și, având un prim-ministru eminamente machiavelic, promovează o politică duplicitară față de cei doi amintiți combatanți ai scenei internaționale! În această situație, cu toate că deseori s-a întâmplat ca dezacordurile lui Orbán să îi supere și pe unii și pe alții, nu mică este mirarea analiștilor să constate că, în contrast cu repetatele umiliri ale României de către axa Bruxelles-Moscova, U.E. și Rusia practică față de prim-ministrul de la Budapesta o altă unitate de măsură - ceea ce face ca “mâna forte” a lui Orbán să fie foarte apreciată în Ungaria și cuvântul său să conteze, în exterior, într-o oarecare măsură! Dar, cu toate că Orbán pozează deseori într-o figură distinctă, este ușor vizibil faptul că Rusia își urmărește propriile interese și îl folosește din plin pe Orbán, care concentrează o putere din ce în ce mai îngrijorătoare, ca pe o “bombă” menită să fisureze structura globaliștilor euro-atlantici!

Astfel, trecând cu regularitate frontiera democrației și adâncindu-se în autocrație, prim-ministrul Orbán a pus bazele unui stat iliberal, după modelul autoritarismului rusesc, chinez și turc, pe care îl consideră mult mai potrivit, pentru țara sa, decât modelul oferit de democrațiile liberale al Occidentului (ca o contrapondere la dictatura instaurată, în U.E., de alianța franco-germană). Așa se explică de ce, tot sperând că Ungaria nu va urma Anglia în privința ieșirii din U.E., mai-marii diriguitori ai integraționismului au “tăcut mâlc” atunci când guvernul lui Orbán a dat o lege (în 2010) prin care a subordonat Presa (cel mai mare ziar al Opoziției, Népszabadság, a fost închis), cât și atunci când, în 2011, în ciuda acidelor critici ale Comisiei de la Veneția, a intrat în vigoare o Constituție aflată în contradicție flagrantă cu anticreștinismul homosexualilor care conduc lumea “din umbră” și sunt pregătiți să îl “scoată din joben” pe liderul unic Antihrist.

 

Lasă un comentariu