ZI DE SĂRBĂTOARE ÎN FILIA ERNEI - PROTOPOPIATUL TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Sâmbătă, 15 decembrie a.c., cu binecuvântarea IPS Irineu al Alba Iuliei, la biserica cu hramul “Sf. Prooroc Ioan Botezătorul” din localitatea Ernei, filie a Parohiei Ortodoxe Sângeru de Pădure, unde preot paroh este părintele Dumitrescu Mihai, s-a săvârșit slujba de sfințire a Tricolorului și a Monumentului “Crucea Sf. Ioan”, care are o înălțime de 5 metri și o greutate de 630 de kg, amplasate în incinta lăcașului de cult.

Acest monument s-a ridicat cu sprijinul credincioșilor din Ernei, a Consiliului Județean Mureș, în amintirea și spre cinstirea eroilor martiri ai neamului românesc.

Slujba de sfințire a fost oficiată de către P.C.Pr. Protopop al Târgu-Mureșului - Olimpiu Zăhan, înconjurat de un sobor de preoți.

La acest eveniment emoționant au participat oficialități județene și numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi, îmbrăcați în straie populare tradiționale românești.

După terminarea slujbei de sfințire, la căminul cultural din Sângeru de Pădure, grupul de elevi ai Liceului Electromureș din Târgu-Mureș, împreună cu interpreta de muzică populară, doamna Alexandra Togănel, ne-au adus bucuria în suflet prin colinde și cântece patriotice.

Mulțumim, cu această ocazie, credincioșilor noștri, Consiliului Județean Mureș, ostenitorilor și tuturor celor care au contribuit material și financiar la ridicarea acestui monument.

 

Lasă un comentariu