ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN ,,COLIMATOR'' (87) PRIM-MINISTRUL UNGAR VIKTOR ORBÁN (V)

Relația cu Transilvania. Cine este ,,puțin'' atent la vătămătoarele emisiuni euforice ale televiziunilor antiromânești, având rolul de a-i abate pe români de la adevăratele lor interese, poate realiza că, dincolo de o pace aparentă, ungurii și românii se află de fapt într-un război atipic, al intențiilor distructive, provocat declarativ de un prim-ministru jignitor și disprețuitor Orbán (1998-2002, 2010-astăzi) și suportat de un Stat Român care... tace! Cu toată încercarea de a evita detaliile unor astfel de declarații neprincipiale, reprezentând în esență un amestec grosolan al Executivului ungar în societatea românească, nu se poate trece nicicum cu vederea, pentru că deja s-au depășit de mult limitele relațiilor diplomatice normale, faptul că acest prim-ministru, în virtutea promisiunii sale că va ,,rupe'' Transilvania de România, vine regulat pe pământ românesc (la Universitatea ,,Vară'' din Tușnad) ca să ne dea ,,lecții'' despre cum să ne organizăm ca Țară (ne-a ,,vânturat''monitorizarea Budapestei în privința regionalizării) și cum anume să ne tratăm cetățenii!

Mai mult, nenumăratele instigări la dezbinare națională, Orbán nu s-a abținut, în 2011, chiar la Târgu-Mureș, să declare cu emfază: “ardelenii sunt coloana vertebrală a ungurilor'', ,,Ardealul a fost luat de la noi'' etc! Acest afront al său, a cărui miză este reprezentată de încercarea Ungariei de a pune ,,mâna'' pe uriașul rezervor de resurse al Transilvaniei (al doilea ca mărime, după cel rusesc), l-a determinat pe cunoscutul ziarist român și patriot din Covasna, Dan Tanasă, să reacționeze cu promptitudine sintetizatoare: “Este foarte binecunoscută atitudinea sa (al lui Orbán- n.a.) cu privire la Transilvania. Nu își ascunde intenția de a anexa Transilvania la Ungaria''! Bineînțeles că vrednicul nostru jurnalist știa, poate mai bine decât oricare dintre noi, cum prim-ministrul Orbán s-a auto-demascat și în alte ocazii: în 2015 le-a trimis maghiarilor îndemnul ,,să cerem autonomie'' (la Tușnad), în 2017 i-a prezentat (din biroul său de la Budapesta) harta ,,Ungariei Mari'' (cu Transilvania inclusă) prim-ministrului polonez M. Morawiecki, a înmânat delegației Chinei o mapă tot cu harta ,,Ungariei Mari'' (deci cu Transilvania inclusă) și a declarat la Florești-Cluj:”Ungaria este suficient de puternică să-și asume responsabilitatea pentru situația etnicilor maghiari din Transilvania'' (conform Agenției MTI)!

Ca să înțelegem însă și mai exact profilul antiromânesc al prim-ministrului Orbán, în

a-și pune ,,mâna'' hrăpăreață pe o bogăție care ar face ca toate industriile occidentale să huzurească decenii bune, vă invit, stimați cititori, pe cât de sumar posibil, să vedeți cum a reușit acesta să își transpună în practică intențiile enunțate: a transformat Transilvania în teren de luptă electorală (prin acordarea aberantei duble cetățenii, în fapt o neomaghiarizare menită să modifice componența etnică a Transilvaniei, căci aproape 195.000 de maghiari transilvăneni (votanți) au contribuit decisiv la victoria Fideszului condus de Orbán, obținând astfel majoritatea de 2/3 din Parlamentul ungar), a indus psihoza bunăstării transilvănenilor prin proiecte economice de milioane de euro investite în județele Harghita și Covasna (de care nu sunt străini, conform informațiilor publice, nici unii români, în frunte cu pesedistul mureșean Vasile Gliga), a făcut propagandă pro-ungurească, trimițând maghiarilor din Transilvania (cu dublă cetățenie) zeci de mii de plicuri cu stema ,,Ungariei Mari'' (declamând Trianonul și instigându-i pe maghiari să se organizeze mai bine pentru a realiza... ,,Ungaria Mare''), a dezonorat Centenarul României Mari prin declarația conform căreia pentru Ungaria, acesta nu este un moment festiv (și i-a cadorisit pe maghiari, pentru prima dată în istorie, cu suma insinuantă de 100 milioane euro), a lăsat mână liberă ,,stăpânului serviciilor din Ungaria'' (J. Lazar) ca să penetreze cu spioni unguri teritoriile țărilor vecine, a aruncat ,,jar'' peste România (înființând proiectul ,,Trianon 100'', a cărui finalitate presupune rediscutarea tratatului de pace care a consfințit, în 1920, unirea Transilvaniei cu România) etc.

Și ar mai fi încă multe de spus, dar argumentele invocate sunt suficiente pentru a ne face o imagine despre felul cum Ungaria lui Orbán, în atâtea provocări la adresa României, ar putea la o adică să ,,pună în mișcare'' un milion de oameni ațâțați, amăgindu-i propagandistic cu ,,beneficiile occidentalizării'' Transilvaniei autonome, la care să rezoneze și o serie de români prostiți de mirajul ,,superiorității'' și al ,,bunăstării''! Și atunci se va vedea că vom putea să cerem în zadar ajutor la N.A.T.O., pentru că această sincopă - ne vor spune ,,partenerii strategici'' - este problema noastră internă...

 

Lasă un comentariu