SUB VRAJA POEZIEI

Distribuie pe:

A devenit aproape o datorie de onoare, ca în fiecare an, seria manifestărilor eminesciene să fie deschisă, la nivel județean, de Biblioteca Orășenească Sărmașu, prin harnica, modesta și de toată lauda, bibliotecara, doamna DINUCA BURIAN, sprijinită fiind de cadrele didactice, de Primăria Orășenească, de neobositul preot protopop onorific ILIE BUCUR, de alți iubitori de poezie din zonă, care pe an ce trece sunt tot mai mulți.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unui concurs de recitări la care au participat 32 de elevi din clasele O-VIII, din localitățile: Sărmașu, Luduș, Șăulia, Ibănești, Cămărașu, Sărmășel Gară, Balda, sub atenta supraveghere a unui juriu imparțial, președintele fiind chiar primarul localității dl. ing. IOAN MOCEAN, iar ca public, cadrele didactice ce i-au pregătit pe elevi, colegi, părinți.

S-au recitat poezii din creația poetului nepereche Mihai Eminescu, cu patos, cu simțire, cu talent, “școala de recitatori” din zonă, cu elevii extrem de bine pregătiți de cadre didactice dedicate actului poetic, fiind de-acum bine apreciată la concursurile naționale de poezie. A fost unul dintre cele mai frumoase concursuri de poezie la care am asistat în ultimii ani, meritul fiind buna selecție a recitatorilor și mai apoi munca cu aceștia.

Departajarea s-a făcut cu greutate, datorită punctajului foarte strâns obținut de concurenți, în final clasamentul fiind următorul:

Premiul Special al juriului a fost obținut de MOLDOVAN MARIA, elevă în clasa O, ce a impresionat asistența prin mimică, acuratețe, intonație, talent, transpunere.

La clasele I-IV Premiul I a fost obținut de: SOCOL MARIA, NISTOR OCTAVIAN, LUMPERDEAN DELIA, ROMAN LAURENȚIU. Premiul II de elevii: CIURBEA SIMONA, MOLDOVAN CRISTINA, FOLA RIHANNA IOANNA, PURCAR DENIS. Premiul III l-au obținut: MATEI ANDEEA NICOLETA, TODORAN BOGDAN, SAV IOANA, BIROU MARIA CAMELIA. Mențiuni: HĂRMĂȘAN LARISA, LINCA MARIA, DUMA DARIUS,

La clasele V-VIII Premiul I a fost obținut de tânăra, dar foarte talentata elevă CENAN OLIVIA, medaliată până acum la multe concursuri naționale de recitatori. Premiul II de ROȘCA BIANCA și VĂRZAR MARIA, iar Premiul III de NISTOR CASANDRA.

La categoria “Grup de Recitatori” atât locul I, cât și locul II a fost atribuit elevilor ludușeni, care au dovedit un talent și o interpretare scenică deosebită. Cinste lor și doamnei profesoare BORDA ANA, care i-a pregătit.

În finalul activității, domnul primar Ioan Mocean i-a felicitat pe elevi și pe toate cadrele didactice care s-au implicat în reușitele copiilor, oferindu-le acestora premii în cărți, iar Parohia Ortodoxă Sărmașu, prin părintele Bucur Ilie a oferit diplome unor elevi deosebiți: VĂRZARU MARIA, BIANCA ROȘCA, CENAN OLIVIA, care fac parte din grupul “Graiul Câmpiei”, grup condus de doamna Dinuca Burian și care s-au distins cu ocazia unor activități culturale și ecleziastice, în cursul anului trecut.

Pentru gândul lor curat, iubitor de Eminescu și de marea lui poezie, ca și pentru implicarea lor, an de an, în activități dedicate acestuia, Liga Scriitorilor - filiala Mureș a oferit frumoase “Diplome de Suflet” domnului primar Ioan Mocean și doamnei bibliotecare Dinuca Burian.

Familia SOCOL, din Șăulia de Câmpie, i-a “îndulcit” pe toți participanți la activitate, cu un frumos tort, având imprimat pe el chipul lui Eminescu.

Urăm drum bun și urcător Luceafărului nostru, pe înstelatul cer al Limbii Române!

 

Lasă un comentariu