DESPRE CUM ÎNȚELEGE OPOZIȚIA SĂ FACĂ POLITICĂ

Distribuie pe:

Neavând ce măsuri concrete să prezinte publicului, “nu lăsa niciodată adevărul să strice o știre” pare să fie deviza după care funcționează opoziția zilelor noastre.

Se repetă cu îndârjire, în ultimele zile, că aș fi susținut în mod public necesitatea reincriminării insultei și calomniei. Ba mai mult, se insinuează că această declarație ar fi fost făcută chiar în cadrul unei conferințe de presă. Falsul este grosolan de această dată.

Dorința de anarhism și slăbirea cu orice preț a capacității statului de a opri periclitarea ordinii publice este atât de puternică pentru aceste personaje care au ca unic scop obținerea puterii prin mijloace nedemocratice, încât au început pur și simplu să inventeze.

Am vorbit despre infracțiunea de ultraj, nu despre reincriminarea insultei și calomniei. Sunt chestiuni total diferite, iar diferențele sunt profunde. Este alarmant că această informație falsă a fost distribuită fără nicio verificare. Să nu faci această diferență, dar să fii primul care comentează modificările legislative care vizează domeniul penal, este deosebit de grav. Gravitatea este că prezintă răul ca fiind bine, iar binele ca fiind rău, fără nicio minimă remușcare, ceea ce dăunează profund societății.

Verificarea era simplă, dacă scopul ar fi fost informarea corectă a publicului. Întreaga conferință de presă de la Sibiu, de luni, 21 ianuarie 2019, putea fi urmărită on-line.

Lasă un comentariu