BANI EUROPENI PENTRU REABILITAREA ȘCOLII DIN FÂNTÂNELE

Distribuie pe:

Peste trei milioane de lei vor fi alocate din fonduri europene (REGIO) pentru rea-bil-itarea, extinderea și dotarea Școlii gimnaziale din loca-litatea Călimănești (comuna Fântânele). Contractul de finanțare a fost semnat zilele trecute, la Alba Iulia, de către primarul comunei, Varga Jozsef, și Simion Crețu, director general ADR Centru, informează reprezentanții instituției.

Bugetul întregului proiect este de 3.117.131 de lei, din care 3.044.468 (peste 650.000 de euro) reprezintă finanțare nerambursabilă, urmând ca lucrările să fie încheiate până la 31 octombrie 2020, se arată în comunicarul dat publicității.

“Comuna Fântânele, aflată la jumătatea distanței între Târgu-Mureș și Sovata este în plină dezvoltare, iar investițiile cu fonduri REGIO degrevează bugetul local, asigurând și creșterea interesului elevilor și părinților față studiu, descurajând absenteismul și fenomenul de abandon al școlii, Prin Axele Prioritare ale programului REGIO 2014-2020 vom gestiona investiții la mai multe obiective din învățământ, fie la grădinițe și școli, fie la licee profesionale și universități, inclusiv pentru reabilitarea energetică a mai multor clădiri din sistemul educațional. Este necesar să susținem, cu proiecte și investiții cumulate în valoare totală de peste 40 milioane euro, la nivelul regiunii noastre, creșterea confortului și a calității actului educativ, precum și dotarea cu echipamente moderne, potrivite cerințelor actuale din învățământ” , a declarat directorul general ADR Centru, potrivit sursei citate.

Lasă un comentariu