BUGET 2019 ZERO LEI ȘI ZERO BANI PENTRU AUTOSTRADA A8!

Distribuie pe:

Asociațiile “Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, “Împreună pentru A8” și “Moldova Vrea Autostradă” critică dur, într-un comunicat de presă comun, proiectul de buget pentru 2019 prezentat de Guvern și reclamă lipsa alocărilor pentru Autostrada A8, Ungheni - Iași - Târgu-Mureș, în ciuda legii votate, anul trecut, în Parlament, și a presiunii societății civile din Moldova.

“Guvernul Dăncilă-Dragnea-Vâlcov a ales să continue apăsat șirul de gesturi sfidătoare la adresa a peste patru milioane de români, locuitori ai regiunii, care consideră conexiunea urgentă cu Vestul ca fiind condiția esențială pentru anularea subdezvoltării. Lipsa alocării bugetare amână pe termen nedefinit sau chiar anulează șansa Moldovei - o zonă cu rată de emigrare de 25%, în pericol major de colaps demografic - de a-și regăsi drumul spre bunăstare. Această acțiune a Guvernului Dăncilă-Dragnea-Vâlcov, inconștientă și umilitoare, este pe deplin antinațională și poate genera grave dezechilibre sociale”, se arată în comunicatul dat publicității.

Semnatarii solicită alocarea resurselor financiare necesare pentru pornirea lucrărilor, afirmând că realizarea urgentă a Autostrăzii A8, Ungheni - Iași - Târgu-Mureș “este, categoric și fără tăgadă, o problemă de siguranță națională”.

Reamintim că, din 2010 până în prezent, aproape 17 milioane de euro au fost investite, fără niciun rezultat, în elaborarea de studii de fezabilitate pentru A8, proiectul fiind adoptat tacit, încă din decembrie 2017, de către Senatul României pentru finanțare externă din fonduri nerambursabile, finanțare aprobată de Comisia Europeană.

Lasă un comentariu