1 MARTIE, ZIUA FORȚELOR PENTRU OPERAȚII SPECIALE

Distribuie pe:

Armata României sărbătorește astăzi, 1 martie, Ziua Forțelor pentru Operații Speciale.

“De la înființare și până în prezent, structurile de Forțe pentru Operații Speciale au parcurs un amplu proces de transformare, au participat cu succes la diverse misiuni în teatrele de operații și se prezintă astăzi ca un pachet de forțe redutabil și pregătit să facă față provocărilor specifice mediului de securitate actual.

În 2003, la Târgu-Mureș, se înființează Batalionul 1 Forțe Speciale “Vulturii”, prima unitate de Forțe pentru Operații Speciale din Armata României. Anul acesta, la 1 martie, Batalionul 51 Operații Speciale “Vulturii” împlinește 16 ani de la înființare.

Cu acest prilej, astăzi, 1 martie, începând cu ora 10, la sediul unității din Târgu-Mureș (Strada Nicolae Bălcescu numărul 23), se organizează activități specifice, dedicate momentului. Evenimentul se adresează elevilor din clasa a XI-a și a XII-a din cadrul liceelor din județul Mureș și își propune să promoveze domeniul forțelor pentru operații speciale în mediul civil, precum și consilierea celor interesați de o carieră militară în domeniu”, aflăm de la Iulian Turcu.

 

Lasă un comentariu