“REDUCEREA AMPLITUDINII TRAFICULUI DE PERSOANE PRINTR-O MAI BUNĂ INFORMARE A CETĂȚENILOR"

Distribuie pe:

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a semnat, în anul 2017, contractul de finanțare nerambursabilă aferent proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 “Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor", ce se derulează la nivel național, pe o perioadă de 36 de luni. În cadrul acestuia se dorește dezvoltarea de campanii de informare în scopul reducerii cererii și ofertei asociate tuturor tipurilor de exploatare, combaterea stereotipurilor și prejudecăților care vizează victimele traficului de persoane și creșterea implicării în activitățile de prevenire a multiplicatorilor de opinie. Finanțarea este asigurată prin Fondul pentru Securitate Internă, Componenta pentru Cooperare Polițienească, având ca obiectiv general creșterea gradului de informare și conștientizare a populației în ansamblu și a grupurilor de risc privind implicațiile traficului de persoane.

Printre activitățile derulate se numără: producție documentar, spot tv și radio (pentru campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă și campania de prevenire a traficului de persone în scopul exploatării sexuale); producție materiale de campanie radio (pentru campania de prevenire a traficului de persone în scopul exploatării prin muncă și pentru campania de prevenire a traficului de persone în scopul exploatării sexuale); eveniment de lansare a campaniei de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă; organizarea unor mese rotunde la nivel județean pentru prima campanie de prevenire a traficului de persone în scopul exploatării prin muncă, precum și a diverse activități de prevenire pentru campania de prevenire a traficului de persone în scopul exploatării prin muncă, aflăm de la comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. Domnia sa adăuga și că partenerii proiectului sunt Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Educației Naționale, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, Fundația World Vision România și Asociația eLiberare.

Centrul Regional Tg.-Mureș al A.N.I.T.P. va implementa, la nivelul județelor de competență, informațiile campaniei de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale ,,DISTRUGE ZIDUL INDIFERENȚEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT!" prin activități de prevenire adresate grupului țintă și publicului larg, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Vor fi vizate unități școlare, universități, școli postliceale, dar și specialiști care vor fi în măsură să disemineze aceste informații, dar și să identifice și să refere spre instituții specializate posibile victime ale acestui tip de exploatare.

 

Lasă un comentariu