PERSPECTIVA BIBLICĂ ȘI ISTORICĂ  PRIVIND CONFLICTUL ARABO - ISRAELIAN

Distribuie pe:

Pentru a nu fi redundant cu informațiile transmise prin diversele mijloace mass-media și pentru a nu cădea în capcana subiectvă a manipulării, am considerat că ar fi oportun să vă prezint, stimați cititori, unele aspecte cu caracter profetic și istoric, care cred vă vor ajuta să vă situați pe o poziție cât mai obiectivă cu privire la acest conflict arabo-israelian. Conflict, care vizează atacul unor țări arabe împotriva Israelului, pe fondul unei posibile coaliții arabe, după cum s-a întâmplat de mai multe ori după înființarea statului Israel, în anul 1948. Dacă privim acest conflict, ca o continuare a celorlalte conflicte arabo-israeliene, dintr-o perspectivă biblică - profetică, trebuie spus că nu este vorba de un conflict dintre aceste grupări teroriste și statul Israel, ci de un posibil război regional, astfel că acest conflict cu grupările teroriste, susținute de anumite state arabe, în primul rând de Iran, nu reprezintă decât preambulul acestui posibil război antiisraelian, al cărui scop, așa cum voi arăta și după cum rezultă din unele profeții biblice, vizează ștergerea de pe harta lumii a Israelului. Punctual, mă refer la profeția regăsită în Psalmul 82 (un psalm care îi aparține lui Asaf, un fost cântăreț al regelui David), în care este profețit acest atac distrugător asupra Israelului. Pentru relevanța și actualitatea acestei profeții, voi reproduce acest text biblic psaltiric: “Că, iată, vrăjmașii Tăi au fremătat (au făcut zgomot la granițele sale, așa cum au făcut și prin acest al cincilea conflict militar de mai mare amploare - aș sublinia eu) și cei ce urăsc și-au ridicat capul. Împotriva poporului Tău au uneltit și împotriva Sfinților Tăi s'au sfătuit (dușmanii fiilor lui Dumnezeu sunt și dușmanii lui Dumnezeu). Zis-au: Veniți!, să' i nimicim de tot ca neam, și numele lui Israel nici cum să mai fie pomenit!” Textul este atât de explicit formulat încât orice comentariu ar fi de prisos! Desigur, o asemenea amenințare din partea dușmanilor acestui stat și popor a resurcitat astăzi interesul din partea tuturor celor care apără interesele statale ale Israelului, în primul rând din partea fratelui său mai mare, Statele Unite ale Americii. Așadar, profeția biblică cu privire la amenințarea Israelului depășește aceste atacuri teroriste, ele fiind, se pare, doar vârful de lance a ceea ce va urma, putând degenera, cel mai probabil, într-un conflict regional sau chiar mondial! Una din profețiile ce stipulează o asemenea simptomatologie preapocaliptică, realizată în acel așa-numit timp al sfârșitului, ar viza o asemenea coaliție a statelor arabe împotriva Isrelului, alături de alte semne prevestitoare al acestui sfârșit al actualei ordini mondiale și schimbarea acesteia, și nu sfârșitul propriu-zis al lumii, cum este percepută apocalipsa, prin efectele sale catastrofale.

În afară de acest Psalm, aceste posibile conflicte au fost profețite de unul dintre cei mai mari profeți evrei, Iezechiel, cu peste 2.500 de ani în urmă. Iată ce rezultă din profeția acestui profet, prin cuvintele pe care Domnul le-a adresat acestuia cu privire la această posibilă coaliție antiisraeliană: “Fiul omului, îndreaptă-ți fața spre Gog și spre țara lui Magog, regele [ținuturilor] Roos și Mosoh și Tubal, și profețește asupra lui. Și spune-i: Așa grăiește Domnul Domn: Iată, Eu sunt împotriva ta, Gog, rege peste Roos și Mosoh și Tubal; și te voi aduna pe tine și toată oștirea ta, cai și călăreți, toți îmbrăcați în platoșe, cu o mare gloată de scuturi și de coifuri și de săbii: Perși și Etiopieni și Libieni, toți cu coifuri și cu scuturi; Gomer și toți ai lui; casă a lui Togarma, de la capătul Miazănopții, cu toți ai lui; și multe neamuri cu tine. Fii pregătit, pregătește-te, tu și toată mulțimea adunată cu tine, și-Mi fie Mie strajă” (Iezechiel 38:2-7). Din această profeție rezultă textual - cu subiect și predicat - că este vorba de pregătirea unui atac concentrat asupra Israelului, la care, printre țările ce vor forma această coaliție arabă antiisraeliană, fac parte Rusia - țara lui Magog; Iranul - Persia și Turcia - Mosoh și Gomer, așa cum în mod simbolic și ca mesaj subliminal, poate fi considerată acea fotografie prevestitoare și amenințătoare, cu cei trei lideri ai acestor state, în mijlocul cărora se află actualul conducător al Iranului. În ceea ce privește primul stat enumerat de profetul Iezechiel, Magog, condus de Gog, un simbol al răului în lume, cum este considerat Vladimir Putin, se știe că Rusia s-a caracterizat printr-un trecut puternic de antisemitism, iar, în prezent, relațiile dintre Israel și Rusia au de suferit, trebuind să le facă pe plac aliaților ei islamici, incluzând cele mai multe dintre republicile fostei Uniuni Sovietice (de menționat totodată faptul că a treia parte din națiunea rusă sunt musulmani). Cu privire la rolul Rusiei în coaliția antiisraelină, chiar și unii rabini au susținut că Rusia va fi liderul coaliției menționate de Iezechiel. Nu în mod direct, ci într-un mod indirect, prin susținerea acestei coaliții.

Cu privire la jocul duplicitar al Turciei, sub raport profetic și istoric, textul biblic este destul de explicit, printre acești aliați regăsindu-se și acest stat musulman care balează între dictatură - teocrație și democrație. Printre ținuturile enumerat de Iezechiel, care aparțin Turciei de astăzi, se află Mosoh, Gomer și Togarma. De aici, și nu numai, rezultă că această țară musulmană va face parte din coaliția arabă îndreptată împotriva Israelului (vezi atitudinea președintelui Erdogan și a fiului acestuia!), sprijinind arabii palestinieni din Fâșia Gaza, în coaliție cu alte state arabe musulmane, ca sateliți care gravitează în jurul Iranului. Dușmanul provocator și cel mai de temut al Isaelului, care așa cum se știe, deține un asemenea potențial nuclear, care în măsura în care l-ar perfecționa și utiliza, nu doar că ar periclita securitatea statului Israel și a aliaților săi, ci ar schimba actuala ordine mondială, așa cum doresc și statele coalizate înpotriva Israelului, dorind resetarea configurației puterilor lumii, dintr-o configurație monopolară, cu SUA în pole position, într-o configurație multipolară. Flexibilitatea geopoliticii contemporane evidențiază faptul că la start sunt pregătite mai multe puteri, printre care se află și China, spre care gravitează și Rusia, ca state și puteri ce vor schimbarea actualei ordini mondiale! În ce măsură aceste profeții vor fi împlinite, nu știe deocamdată decât cel care le-a trimis profeților, așa că nu voi face nicio speculație pe această temă, realitatea istorică fiind judecătorul suprem care va valida sau nu asemenea profeții!

Dr. Ioan Jude, sociolog

Lasă un comentariu