VETERANUL DE RĂZBOI, GEN. MARIN ȘTEFĂNESCU A ÎMPLINIT 99 DE ANI

Distribuie pe:

Venerabilul veteran de război târgumureșean, gen. Marin Ștefănescu, a împlinit duminică, 10 martie 2019, vârsta de 99 de ani, domnia sa fiind aniversat, în mod deosebit, de camarazii de arme, foștii săi colegi din Clubul Tanchiștilor din Târgu-Mureș, alături de ei fiind prezenți membrii filialelor mureșene ai Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria”. Aceștia i-au organizat o festivitate deosebită pentru a putea fi alături de domnia sa, acum când pășește în anul de viață cu numărul 100. Mereu cu zâmbetul cu buze, dovedind prin faptele sale că orice obstacol poate fi depășit cu răbdare și curaj, domnul gen. Marin Ștefănescu promite din nou, cu emoție și cu siguranță în glas, că ne va fi alături și atunci când își va serba centenarul, dar că, până atunci, se va bucura din plin de atenția oamenilor buni de care este înconjurat, gata oricând de povețe și vorbe bune, dar și de destăinuit povești adevărate, trăite în grele vremuri de război.

Întreaga sa carieră, meritele militare obținute, eforturile depuse în slujba patriei, din prima zi în care a îmbrăcat haina militară, au fost amintite în acest cadru festiv, iar numeroase distincții, medalii și diplome ce i-au fost înmânate cu acest prilej, de către președinții asociațiilor amintite, col (r) Aurel Bochiș, gen. mr (r) Gheorghe Popa, respectiv col (r) Ioan Judea, dar și de către comandantul Batalionului 814 Tancuri Turda, lt. col. Remus Filimon, au venit să-i răsplătească munca și efortul din timpul cât a fost cadru activ al armatei române.

Urându-i din tot sufletul “Sănătate” și un călduros “La Mulți Ani!”, reamintim din îndelunga activitate a venerabilului veteran, pentru știința cititorilor, faptul că domnia sa are o experiență de 40 de ani în armată, din care șase ani pe front (un an prizonierat în lagăr), că pentru faptele sale a fost decorat cu ordinele naționale: “Coroana României”, “Steaua României”, “Apărarea Patriei”, “Meritul Militar”, iar pentru actele de eroism și curaj de care a dat dovadă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a mai primit alte 24 de medalii din partea autorităților române și sovietice.

Menționăm că, de-a lungul carierei sale militare la Târgu-Mureș, domnul general s-a aflat la conducerea Regimentului 2 Tancuri, o înaltă funcție cu uriașe responsabilități, unde, cu experiența sa și-a reunit subordonații într-o echipă militară eficientă și extrem de bine cotată. A fost și este încă foarte apreciat de toți tanchiștii pentru calitățile sale deosebite, la loc de cinste situându-se: omenia, modestia, colegialitatea, camaraderia, și faptul că toate acestea le-a transmis celor mai tineri din preajma sa.

Iată, așadar, un model de militar ce și-a închinat viața veghind la liniștea și siguranța țării sale. Pentru toate astea, vă rugăm domnule general să primiți din partea noastră cinstirea și tot respectul care vi se cuvin.

Lasă un comentariu