“PENTRU PRIETENI”

Distribuie pe:

Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education au lansat proiectul “4/4 Pentru Prieteni”, inspirat de gândurile activistului american dr. Martin Luther King, Jr.: “Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, prin care onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia comemorăm 51 de ani, pe 4 aprilie 2019. Proiectul “4/4PentruPrieteni” celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România. Facem voluntariat în comunitatea noastră și donăm timp unor cauze nobile. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, “4/4PentruPrieteni” se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

American Corner Târgu-Mureș și Biblioteca Județeană Mureș se alătură și în acest an acestui proiect. Ne oprim pentru puțin din rutina zilnică și facem ALTCEVA. În data de 3 aprilie vor fi alături de noi Grupa “Piticilor” de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 Târgu-Mureș, educatoare Vanca Alexandra și Comșa Diana, împreună cu care vom merge la Căminul pentru Persoane Vârstnice Târgu-Mureș. Vom pregăti felicitări de Paști, vom învăța să dansăm cu umbreluțe și vom petrece clipe de neuitat alături de b-unici!

În data de 4 aprilie vom avea alături voluntari. Avem în program o după-amiază de poveste alături de b-unici. De data aceasta, b-unicii vor veni, la ora 16.00, la American Corner Târgu-Mureș și vom citi, alternativ b-unici/voluntari, un text scurt, ales din timp și cu drag de fiecare. Vom discuta textele citite și... vom avea parte și de surprize din partea b-unicilor! Sunteți pregătiți de dans sub umbrele?

Acest eveniment va fi urmat de o lansare de carte, începând cu ora 18.00, la American Corner Târgu-Mureș: “Umbrela Trăirilor Mele” a autoarei Roxana Mihalcea. Absolventă a Facultății de Filologie din Iași, Roxana Mihalcea a decis să împărtășească o fărâmă din sufletul ei și cu noi, cei care, obosiți de rutina zilnică, ne găsim răgaz și refugiu sub o “umbrelă a trăirilor”. Cartea apărută la Editura Arefeana, București, este o culegere în care “o parte din trăirile eu-lui liric au luat forma cuvintelor, mai bine decât orice altă realitate ar fi putut-o face”.

Lasă un comentariu