CE TREBURI AU AVUT MUREȘENII LA PREFECTURĂ…

Distribuie pe:

Anul trecut s-au înscris și au fost primiți în audiență la Prefectură 733 de mureșeni, cu 29 mai puțini decât în anul anterior. Majoritatea au fost consiliați de personalul de relații cu publicul, 14 au fost îndrumați către alte instituții sau structuri ale MAI și aproape 100 au fost primiți în audiență „la cel mai înalt nivel”.

Din Raportul de evaluare a rezultatelor activităților desfășurate de Instituția Prefectului - Județul Mureș în anul 2018, rezultă că principalele necazuri și nemulțumiri care i-au mânat pe mureșeni către autorități au vizat: legile fondului funciar, probleme legate de restituirea imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, probleme sociale (locuințe, ajutoare sociale, alocație pentru susținerea familiei, locuri de muncă, decontarea transportului cadrelor didactice, pensii, educație și sănătate); informații privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provi-zorie, furnizarea unor informații de mediu, informații referitoare la eliberarea pașapoartelor, soluționarea dosarelor pentru despăgubiri trimise de către autoritățile publice locale pentru evaluare și plată la ANRP București, gestionarea și rezolvarea unor situații de urgență, calamități naturale ș.a.

Din cele 388 de petiții înregistrate, majoritatea (339) au fost soluționate pozitiv sau parțial, 11 negativ, 21 au fost clasate, iar 17 au rămas de soluționat în 2019. Problematica sesizată de cetățeni a vizat: nemulțumiri legate de calcularea pensiei, obținerea ajutorului social, acordarea lemnelor pentru încălzire, acordarea de materiale de construcții, furturi, construcții fără autorizație, servicii de furnizare apă potabilă, asfaltarea și modernizarea unor străzi, identificarea unor locuri de muncă, acordarea de locuințe sociale etc.

Pentru operativitate în relațiile cu publicul, la nivelul instituției a funcționat registrul „Telefonul cetățeanului”, la care au fost înregistrate 132 de apeluri.

Lasă un comentariu