AU ÎNCEPUT EVALUĂRILE NAȚIONALE

Distribuie pe:

În cadrul Evaluării naționale la finalul clasei a II-a (EN II), probele scrise la limba română și limba maternă au avut loc marți, 7 mai. Potrivit calendarului de administrare, ieri, 8 mai, au fost testele de citire aferente acestor discipline.

Testul la matematică este programat astăzi, 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura vineri, 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii). Cumulat, la nivel național, participă peste 550.000 de elevi. Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate, informează Ministerul Educației Naționale.

În județul Mureș, la clasa a II-a sunt înscriși 5.450 elevi, la clasa a IV-a 5.457, iar la clasa a VI-a 4.232 elevi în total, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea curriculumului descentralizat și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Lasă un comentariu