ÎN ACEST AN, PROGRAMUL “RABLA PENTRU ELECTROCASNICE”, EXTINS LA TELEVIZOARE ȘI LA MAȘINI DE SPĂLAT VASE!

Distribuie pe:

Până la data de 20 mai 2019, pe site-ul oficial al Ministerului Mediului se află în dezbatere publică un proiect pentru lărgirea programului “Rabla pentru electrocasnice”, prin care se acordă vouchere și pentru televizoare (500 de lei), și mașini de spălat vase (400 de lei).

“În sesiunea din 2019, persoanele fizice vor putea achiziționa prin program, pe lângă celelalte categorii aprobate în ediția precedentă, și mașini de spălat vase și televizoare.

Succesul foarte mare al ediției din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul programului, care anul acesta este de 40 milioane de lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede”, se arată în proiectul de act normativ.

Potrivit ghidului acestui program, finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează: 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++; 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++; 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++; 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere (combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare) cu eficiența energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere (combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare) cu eficiența energetică A+++; 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și 500 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A+.

Înscrierile se vor face direct la magazin (inclusiv online), iar predarea echipamentului vechi se va face la momentul livrării celui nou-achiziționat.

Opiniile și sesizările celor interesați pot fi transmise pe adresa de e-mail a persoanei de contact (Nina Ofițeru), nina.ofiteru@afm.ro.

Lasă un comentariu