1.000 de lei - sprijin financiar pentru nou-născuți, oferit de DAS Târgu Mureș

Distribuie pe:

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, prin aplicarea politicilor naționale din domeniul asistenței sociale, dar și prin implementarea programelor de acțiune comunitară, asigură servicii integrate în domeniul protecției copilului și familiei, familiile sau mamele singure primesc un stimulent financiar pentru nou-născuți, sub formă de tichete pe suport electronic, în valoare de 1.000 lei/nou-născut.

Stimulentul se acordă o singură dată, în baza unei cereri depuse în termen de 60 de zile de la data nașterii, cu respectarea cumulativă a următoarelor condiții: părinții/părintele copilului/copiilor nou-născuți cu domiciliul ambilor părinți sau părintelui în cazul familiei monoparentale în municipiul Târgu Mureș; părinții/părintele copilului/copiilor nou-născuți cu reședința ambilor părinți sau părintelui în cazul familiei monoparentale în municipiul Târgu Mureș, cu minim 6 luni înainte de nașterea copilului.

Dosarele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 9, camera 8, Registratură (program: luni și miercuri: 08:00-14:30, marți și joi: 08:00-16:00, vineri: 08:00-14:00), electronic la adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro.

Actele necesare, formularul de cerere, precum și alte informații referitoare la acest beneficiu de asistență socială, pot fi regăsite pe site-ul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș www.dastgmures.ro, Secțiunea Beneficii de asistență socială - Sprijin financiar pentru nou-născuți, sau direct, accesând link-ul: https://dastgmures.ro/beneficii-de-asistenta-sociala/sprijin -financiar-pentru-nou-nascuti/.

De la începutul anului 2023 și până în prezent, 521 de familii din municipiu au fost declarate eligibile pentru plata sprijinului financiar acordat prin intermediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Lasă un comentariu