VIORICA DĂNCILĂ LA REGHIN: “CENTURA REGHINULUI A FOST SCOASĂ LA LICITAȚIE. ÎN CÂTEVA ZILE URMEAZĂ CEA A TÂRGU-MUREȘULUI”

Distribuie pe:

O veste bună pentru reghineni a fost dată chiar de prim-ministrul României pe scena Casei de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin. La finalul manifestării, Viorica Dăncilă a făcut anunțul conform căruia, chiar în acea zi (16 mai - n.r.) varianta de ocolire a municipiului Reghin a fost scoasă la licitație. De asemenea, premierul a anunțat că în următoarele zile urmează să apară pe site-ul de licitații și varianta de ocolire a municipiului Reghin.

“Investițiile în infrastructură sunt foarte importante, a fost aici ministrul Transporturilor, domnul Cuc, a vorbit despre principalele proiecte zonale, a vorbit despre centura de la Târgu-Mureș - în 2 zile se va ridica pe SEAP, a vorbit despre centura de la Reghin, care deja este ridicată pe SEAP, de DN16, la care deja s-au început lucrările, și în următoarele zile se începe turnarea covorului asfaltic. Deci, noi ne dorim foarte mult să facem aceste investiții , ne dorim să facem această legătură, de aceea am căutat și surse alternative, pe lângă fondurile europene, fondurile de la bugetul de stat și parteneriatul public-privat, pentru că suntem conștienți că oamenii și-au pierdut răbdarea, nu le putem spune că facem autostradă peste 10 ani, vor acum și este normal. Deci, vom depune toate eforturile ca investițiile în autostrăzi, investițiile în spitale, prioritare pentru români, să le putem face în cel mai scurt timp posibil”, a precizat Dăncilă.

La începutul lunii martie, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în vizită de lucru pe șantierul autostrăzii Târgu-Mureș - Câmpia Turzii, a fost invitat de președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, la Pirmăria Reghin, pentru a discuta situația variantelor de ocolire a Reghinului și Târgu-Mureșului, precum și a drumului DN 16 Reghin - Cluj-Napoca. La acea data președintele PSD spunea: “la Reghin, domnul ministru a văzut un studio mai vechi, din 2007, foarte ușor de refăcut, licitația pentru refacerea acestuia fiind organizată în aprilie. Traseul variantei ocolitoare va rămâne aceeași și sperăm ca astfel Reghinul va avea centură în curând”.

Iată că, în scurt timp, situația centurilor de ocolire a Reghinului și a Târgu-Mureșului a fost rezolvată.

Introducerea gazului pe Valea Mureșului, investiție esențială pentru județ

Introducerea gazului metan în zona de Nord a județului Mureș va aduce dezvoltare economică, mai ales în domeniul turismului, dar va îndeplini, totodată, și un vis al locuitorilor de aici. Șase comune - Brâncovenești, Rușii Munți, Aluniș, Vătava, Deda și Răstolița sunt beneficiarele unui studio tehnico-economic finalizat de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale “Transgaz S.A.” pentru o soluție comună de alimentare cu gaze naturale. Vizita ministrului Turismului Bogdan Trif, la Deda, a dat semnalul clar că după obținerea statutului de stațiune turistică de interes local, investiția va fi suportată de Transgaz.

Studiul tehnico - economic al Transgaz este finalizat

Transgaz a luat decizia de a face acest studio după mai multe adrese ale primarilor din comunele de pe Valea Mureșului referitoare la extinderea conductei magistrale de transport gaz metan, în vederea racordării localităților lor la rețeaua de distribuție. De asemenea, solicitările primăriilor de aici au ajuns și pe masa ministrului energiei, sub forma unui memoriu prin care se solicită ca această investiție să fie cuprinsă în strategia energetică a României.

În prezent, aici nu există rețea de gaze naturale, iar încălzirea imobilelor, prepararea hranei și a apei calde menajere se realizează, în principal, cu lemne de foc, alte surse fiind curentul electric, buteliile GPL, panourile solare sau păcura.

Transgaz va suporta investiția, datorită faptului că Deda va deveni stațiune turistică

Alături de primarii din aceste comune, încă din faza discuțiilor preliminare și a primelor demersuri, Vasile Gliga, președintele PSD Mureș, spune că sunt șanse mari ca lucrarea să poată fi realizată din bugetul de investiții al Transgaz. “Vizita la Deda a ministrului Turismului, Bogdan Trif, a fost semnalul clar că urmează o nouă etapă în dezvoltarea Văii Mureșului Superior. Așa cum spuneam, uniți, primarii de aici au reușit să “mute munții”. Se va introduce gazul metan, iar acest lucru va aduce, după sine, dezvoltare economică, mai ales în turism. Deda și-a făcut documentația pentru a deveni stațiune turistică de interes local, iar ministrul a spus că sunt așteptați la București. Obținerea acestui statut va permite finanțarea investiției de introducere a gazului de stat. Aceasta este o mare șansă pentru dezvoltarea turismului în județul Mureș”, a declarat președintele PSD Mureș, Vasile Gliga.           

Alocări istorice din 2016 până azi: 1 miliard de euro pentru investiții în județul Mureș

În județul Mureș au intrat 1 miliard de euro pentru investiții, în Guvernarea din 2016 până astăzi. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapele I și II - program 100% creat de PSD, Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și Compania Națională de Investiții (CNI), în județ au venit 285.881.700 de milioane de euro pentru investiții în infrastructură. Prin fonduri europene gestionate prin autorități de management ale Guvernului (POR, POIM, POCU, POC și POCA) în Mureș au venit 185.069.071 milioane de euro. Investiția la Termocentrala de la Iernut se ridică la peste 269.000.000 milioane de euro, iar cea de la Autostradă, la aproape 250.000.000 de milioane de euro. La acestea se pot adăuga investițiile făcute de instituțiile publice din domeniul sănătății, al apelor sau agriculturii. Județul Mureș nu a mai beneficiat de astfel de finanțări din `89 încoace. De curând, Guvernul PSD a lansat Fondul Național de Dezvoltare și Investiții care va gestiona alocarea a 10 miliarde de euro, în următorii ani, tot pentru infrastructură, pentru toate localitățile din țară.

Vasile Gliga, președintele PSD Mureș: “Vizita premierului României, Viorica Dăncilă, a miniștrilor Educației, Turismului, Sănătății, Dezvoltării Regionale, precum și a secretarilor de stat din Ministerul Agriculturii sau al Românilor de Pretutindeni arată sprijinul necondiționat pentru județul Mureș. Am reușit ceea ce nu a reușit nimeni, să atragem investiții istorice pentru Mureș. Este o dovadă clară că PSD este singurul partid din România căruia îi pasă cu adevărat de români și de dezvoltarea țării. Indiferent cine ce zice, cifrele nu pot fi contestate. De când guvernează PSD, în județul Mureș au venit bani pentru investiții în valoare de 1 miliard de euro. Mai mult decât s-a investit în total de la Revoluție încoace. Fie că vorbim de spitale, de autostradă, de centuri, de școli, de grădinițe, de aeroport, de barajul de la Răstolița, de introducerea gazului pe Valea Mureșului sau de rețele de apă și canal, pe noi ne-au preocupat toate domeniile. Am găsit deschidere în Guvernul PSD, la toți miniștrii. Nu cred că a fost primar din Mureș, indiferent de culoarea politică, să nu fie sprijinit să-și ducă investițiile la bun sfârșit. Mergem înainte, să construim un județ modern. Asta înseamnă să fii patriot, asta înseamnă o Românie europeană, să creăm românilor condiții ca afară, aici, la noi acasă. Sunt mândru de aceste realizări și în 26 mai îi chem pe români să voteze, cu inima împăcată, PSD pentru Parlamentul European”.

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - PSD

executat de SC “CUVÂNTUL LIBER” SRL

CUI mandatar financiar coordonator 41190008

Tiraj 3368

Lasă un comentariu