PENTRU A FI FERICIȚI ÎN CUPLU, PARTENERII TREBUIE SĂ RÂDĂ... UNUL DE CELĂLALT!

Distribuie pe:

Psihologii americani de la Universitatea din Kansas au realizat, în decursul a 30 de ani, 39 de studii, cu peste 15.000 de persoane, și au ajuns la concluzia că dacă partenerii din cuplu râd unul de altul, relația devine foarte puternică și rezistentă pe termen lung.

„Știam deja că simțul umorului este esențial pentru o relație pe termen lung, atât în cuplu, cât și în viață, în general. Însă, am constatat că un efect mult mai eficient și mai pozitiv îl are faptul ca partenerii din cuplu să râdă unul de celălalt, și iată de ce.

Totul este bine dacă râdeți unul de altul, dar niciodată nu trebuie să fie doar o singură persoană din relație care râde. Glumele neîncetate și reproșurile mascate în glume se pot transforma în bullying sau agresiune verbală dacă ești singura persoană care consideră că situația sau gluma este amuzantă, iar partenerul tău este în mod clar supărat sau jignit.

La urma urmei, dacă apelezi la umor pentru a-ți ascunde frustrarea sau supărările, aceste glume nu mai au același efect, iar studiile nu se aplică în acest caz.

Dacă râdeți împreună, vă veți simți în siguranță. Dacă știi că relația voastră poate trece mai ușor peste momentele dificile cu ajutorul umorului, aveți mai multe șanse să vă simțiți în siguranță.

Acest lucru vă face să vă dați seama că nicio situație nu este prea dificilă atunci când sunteți împreună, mai ales când sunteți amândoi capabili să priviți partea pozitivă a lucrurilor. Studiile realizate au confirmat acest lucru în nenumărate rânduri.

Prin urmare, descoperiți ce vă face pe amândoi să râdeți. Oamenii își doresc ca partenerul să aibă un simț al umorului grozav, dar acesta este un concept mult mai amplu. Dacă oamenii consideră că ești amuzant sau că poți face o glumă în orice situație, nu are legătură cu satisfacția dintr-o relație.

Ceea ce este corelat cu satisfacția relațiilor este umorul pe care cuplurile îl împărtășesc. Poate că aveți amândoi simțul umorului, dar nu vă plac deloc comediile romantice.

Nu există un simț al umorului sau un stil mai bun sau mai rău. Contează ce vă face pe amândoi să râdeți pentru a vă putea simți bine împreună, în orice situație", explică oamenii de știință, citați de descopera.ro.

Lasă un comentariu