TONICE DIN NATURĂ PENTRU FICATUL OBOSIT

Distribuie pe:

Când acest laborator complex al organismului obosește, apar balonarea, constipația, grețurile și oboseala. Acestea sunt semne că ficatul are nevoie de ajutor. Află în continuare care sunt cele mai bune remedii naturale.

Face posibilă asimilarea substanțelor care ajung în organism și eliminarea toxinelor și a reziduurilor, normalizează circulația sanguină, metabolizează grăsimile și asimilează vitaminele. Sunt doar câteva dintre funcțiile pe care le are ficatul. Când alimentația noastră este dezechilibrată, acest organ complex devine suprasolicitat și incapabil să îndeplinească eficient multitudinea de funcții pe care le are. Aditivii alimentari, grăsimile și glucidele în exces, carențele de vitamine, abuzul de alcool și de medicamente, fumatul și oboseala suprasolicită cel mai mult ficatul. Resimțim oboseala lui printr-o stare de epuizare, prin probleme digestive de tipul balonării, grețurilor, constipației, prin sindromul de intestin iritabil și/sau prin mâncărimi ale pielii.

Plantele amare au efect antiinflamator

Pentru a ajuta ficatul obosit, avem nevoie de remedii cu efect tonic, care să accelereze refacerea celulelor hepatice, să protejeze acest organ de efectele toxice ale substanțelor pe care le filtrează și care să prevină inflamațiile. Binecunoscute pentru efectul tonic sunt plantele amare. Dintre acestea, anghinarea și sunătoarea sunt cele mai indicate pentru ficatul obosit. Anghinarea, consumată în salate sau ca infuzie, stimulează producția de bilă și ajută ficatul obosit să metabolizeze mai ușor colesterolul și să elimine toxinele acumulate. Pentru prepararea infuziei, pune o linguriță de frunze de anghinare, uscate și mărunțite, într-o cană cu apă clocotită și infuzează-le zece minute. Ceaiul se strecoară și se beau trei căni pe zi, câte una înaintea fiecărei mese principale. Cura trebuie să dureze trei săptămâni. Sunătoarea este ușor de procurat în acest sezon, pentru că acum înflorește. Ea este cunoscută pentru efectul său hepatoprotector, inclusiv în cazul hepatitelor virale. Prepară o infuzie dintr-o linguriță de plantă mărunțită la 200 ml de apă clocotită și las-o la infuzat 10-15 minute. Se beau câte două-trei căni pe zi, timp de trei săptămâni. Ambele ceaiuri se pot îndulci cu puțină miere. La îndemână în acest sezon este și păpădia, recomandată tot sub formă de infuzie și preparată în același mod ca sunătoarea.

Armurariul ajută la eliminarea toxinelor

Datorită silimarinei din compoziție, această plantă este un puternic tonic hepatic. Ea blochează acumularea de toxine în ficat și ajută la eliminarea acestora din organism. De asemenea, armurariul stimulează regenerarea celulelor hepatice. Sunt indicate semințele de armurariu, care se pot procura de la orice magazin PLAFAR. Ele se pisează mărunt și, cu pudra obținută, se prepară o infuzie. Doza recomandată este de o linguriță de pudră la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat zece minute, apoi se strecoară lichidul și se beau trei căni pe zi, după mesele principale. Se recomandă o cură de o lună. Ea se poate relua după o pauză de zece zile.

Lasă un comentariu