TOT ÎNNODÂND CLIPITE

Distribuie pe:

Un picur de timp scurs din timpul lumii de aproape 75 de ani, pe care Domnul ni-l mai înnădește și ni-l mai adaugă încă vieții, o aducere aminte de frumusețea și înfiorarea unei zile de acum 56 de ani de la absolvirea liceului, când ne-am luat zborul spre lume, cu încrederea și speranța că o vom face mai bună și mai frumoasă...

...Atâția am mai rămas - “adunați” într-o fotografie - și încă vreo câțiva, cărora depărtarea, împovărații ani și greutățile vieții le-au încetinit prea mult mersul și pașii spre a fi alături de noi, din cei care au fost, odată, frumoșii lumii de-atunci, LICEENII, care am pornit în viață promițând să nu-i facem de rușine pe părinți, pe dascălii noștri, pe toți cei care și-au pus atâtea speranțe în noi.

Și nu i-am făcut de rușine în niciun fel. Din cei 72 de liceeni, promoția 1963 a Liceului “Alexandru Sahia” din Târnăveni, azi “Andrei Bârseanu”, 27 au devenit profesori, mulți dintre ei directori de unități școlare (o colegă terminând în aceste zile facultatea doar pentru că nu a avut timp să o facă până acum, deși nu îi mai ajută la nimic, ci doar pentru înnobilarea ei spirituală), 14 ingineri ce au lucrat ori au condus mari șantiere și unități economice din țară, 6 medici și renumiți cercetători în diverse domenii, mulți cu onorante titluri academice, 7 economiști, iar restul funcționari. O generație de aur, cum au fost atâtea în hulitul timp trecut, care a înălțat în fală și mândrie cândva această frumoasă țară, făcându-și, spre lauda lor, datoria față de România.

N-am făcut și nu avem averi, palate, proprietăți, ci doar onorantul titlu de oameni împliniți și mulțumiți sufletește, titlu câștigat cu râvnă, cu multă muncă, cu bucurii și cu necazuri, așa cum viața ne-a dat și ne-a cerut fiecăruia dintre noi.

A fost bine, a fost frumos, a fost câte un pic din toate, a fost poate prea puțin timp, dar, oricum a fost această viață a noastră și, mai ales, a meritat a fi trăită.

Lasă un comentariu