ZIUA OLIMPICĂ RÂCIU 2019

Distribuie pe:

Academia Olimpică Română, filiala Mureș, în colaborare cu Primăria și Consiliul local Râciu, Mureș Runners, UMFST Bike Days și VeloPrieteni va organiza, în 22 iunie, Ziua Olimpică Râciu - 2019, astfel invitându-i pe toți iubitorii de sport la mișcare. Evenimentul este dedicat atât alergătorilor amatori, cât și celor pasionați de sportul pe două roți. Ziua Olimpică este ziua în care sărbătorim olimpismul, puntea de legătură între sport, cultură și educație. De ani de zile, sute de mii de oameni reuniți de către Comitelele Olimpice Naționale de pe Mapamond sărbătoresc Ziua Olimpică Mondială. Această zi este marcată tradițional prin desfășurarea Cursei Olimpice și reprezintă un îndemn pentru toată lumea, indiferent de vârstă, sex sau abilități sportive, la mișcare, dar și la descoperirea semnificației sportului și valorilor lui. Reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român vor pregăti tricouri și diplome pentru participanți. Invitat speciat este Dănuț Borbil, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Skandenberg (demonstrație de skandenberg).

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

Ora 8.00 - întâlnirea participanților (Râciu, târgul săptămânal)

Ora 8.20 - scurtă ședință tehnică

Ora 8.30 - startul și parcurgerea traseului din comuna Râciu pe bicicletă sau în alergare (aprox. 25 km, asfalt și piatră)

Ora 10.00-10.30 - înscrieri Crosul Ziua Olimpică Râciu (5 km)

Ora 10.45 - scurtă ședință tehnică

Ora 11.00 - start Cros Ziua Olimpică

Ora 12.00 - ceremonialul olimpic și premierea (ridicarea steagului olimpic, intonarea imnului olimpic, prezentarea mesajului olimpic).

Recomandări pentru concurenți: condiție fizică și echipament adecvat pentru parcurgerea a 25 de km, respectiv 5 km; bicicletă în stare bună de funcționare; cască (obligatoriu). UMFST Bike Days pune la dispoziția concurenților un număr de aproximativ 20 de biciclete. În cadrul evenimentului vor fi și momente artistice, precum: demonstrație de dartz; desene pe asfalt cu tema “Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”; expunerea lucrărilor de arte plastice pentru concursul național cu tema “Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”; expunerea lucrărilor de literatură realizate pentru concursul național cu tema “Un condei numit Fair-Play și jurnalism sportiv”. Evenimentul reprezintă un proiect realizat la inițiativa lui Ciprian Belean, consilier local în Consiliul local al comunei Râciu și membru al Academiei Olimpice Române, filiala Mureș. Sărbătorește împreună cu noi ZIUA OLIMPICĂ!

Lasă un comentariu