OAMENII IGNORĂ INFORMAȚIILE DESPRE MOARTE...

Distribuie pe:

Un sondaj recent, la care au participat aproape 1.000 de persoane din Marea Britanie, a concluzionat că majoritatea oamenilor nu cunosc, pentru că ignoră, realitatea morților și a morții, în general.

Sondajul a fost publicat la începutul lunii mai 2019, iar 6 din 10 respondenți au recunoscut faptul că știu foarte puțin sau deloc despre ce se întâmplă în ultimele ore de dinaintea morții. În plus, jumătate dintre cei care au recunoscut propria ignoranță au spus că au fost alături de cineva în ultimele momente de viață ale persoanei care a murit.

„Deși poate părea un sondaj sumbru, decesul și întregul proces al morții au devenit subiecte tabu în multe situații în culturile occidentale, iar mulți oameni refuză să vorbească despre acestea. Într-adevăr, dintre cei 966 de adulți britanici care au participat la studiu, 354 au refuzat să răspundă la orice întrebare, iar acesta este un procent foarte ridicat.

Reticența a dus la o ignoranță culturală larg răspândită în legătură cu moartea. De exemplu, doar 42% dintre respondenți au declarat că își întreabă prietenii sau familia despre moarte, în timp ce doar 22% dintre ei au spus că ar întreba un specialist din domeniul medical.

Deși suferința pierderii celor dragi poate fi un proces dificil, unii oameni vorbesc despre moartea cuiva iubit ca fiind o experiență pozitivă. De aceea, trebuie să vorbim mai mult despre moarte și să evităm miturile, întrucât lipsa informațiilor poate exacerba temerile oamenilor despre moarte.

Când au fost întrebați despre grijile cu privire la moartea unei persoane dragi, 62% dintre respondenți au spus că se tem că persoana ar avea dureri, iar 52% dintre ei sunt îngrijorați că persoana ar fi speriată. Însă, nu este așa!

Pentru a rezolva aceste preocupări și pentru a încuraja conversația și educația cu privire la subiectul morții, în Marea Britanie va fi lansată o campanie națională de sensibilizare", afirmă oamenii de știință de la Academia Britanică Medicală și de Știință, citați de descopera.ro.

Acest inedit studiu a fost sponsorizat doar de o comunitate formată din mai mult de 1.000 de oameni de știință, din Marea Britanie.

 

Lasă un comentariu