PERSOANELE CARE ÎNTÂRZIE AU SUCCES ȘI TRĂIESC MAI MULT

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Harvard, citați de descopera.ro, susțin că persoanele care tind să întârzie au aceleași trăsături care le ajută să trăiască mai mult și să aibă vieți mai productive.

“În studiul nostru, am demonstrat că stresul este incredibil de dăunător pentru sănătate. În mod normal, persoanele care întârzie sunt mai puțin stresate, mai puțin preocupate de termenele limită și mult mai relaxate, ceea ce duce la o tensiune arterială scăzută, mai puține riscuri ale apariției bolilor de inimă, sănătate cardiovasculară excelentă, un risc scăzut al accidentelor vasculare cerebrale, risc scăzut de apariție a depresiei, toate acestea asigurând o viață de lungă durată.

Multe dintre persoanele care întârzie tind să fie atât optimiste, cât și... nerealiste, ceea ce înseamnă că ele cred cu desăvârșire că pot merge și la alergat, au timp de un duș, se opresc pentru cumpărăturile pentru cină, iau hainele de la curățat și copiii de la școală, toate acestea într-o singură oră. Această stare de optimism crește, atât productivitatea, cât și succesul.

Deseori, se întâmplă ca persoanele care întârzie să fie chiar cele perfecționiste, care pur și simplu nu pot ieși din casă până nu termină de spălat vasele, până nu scot rufele de la spălat sau nu termină de împachetat, aspect care poate părea destul de iritant pentru cei care așteaptă, dar o caracteristică ideală pentru un angajat, care îl poate îndrepta către o carieră de succes.

Un alt motiv pentru care oamenii ar putea întârzia este acela că se implică în alte activități și uită de noțiunea timpului. Pasiunea pentru un anumit subiect, de exemplu, poate fi tradusă ca succes pe termen lung, ceea ce înseamnă că persoanele care întârzie vor fi oameni de succes.

În final, este foarte important să înțelegem persoanele care întârzie, pentru că această caracteristică nu ține de cele mai multe ori de ei. Se întâmplă ca noțiunea timpului să fie diferită de la o persoană la alta.

De exemplu, în cadrul cercetării, am cerut unor grupe diferite de oameni, cu personalități de Tip A (ambițioși) și de Tip B (relaxați și creativi), să menționeze când cred ei că a trecut un minut. Astfel, s-a demonstrat că persoanele cu personalități de tip A au spus, în medie, că un minut a trecut după 58 de secunde, în timp ce persoanele cu personalități de tip B au răspuns că a trecut după 77 de secunde. Diferența de 19 secunde reprezintă percepția diferită a oamenilor asupra trecerii timpului”, explică oamenii de știință americani.

 

Lasă un comentariu