SUTE DE ROMÂNI AU CERUT RESPECTAREA CONSTITUȚIEI!

Distribuie pe:

Duminică, 7 iunie, în fața Guvernului României a fost organizat un miting pașnic, împotriva prevederilor neconstituționale din Codul administrativ aprobat săptămâna trecută de Viorica Dăncilă, notează presa harghiteană. Scopul manifestării a fost acela de a atrage atenția politicienilor asupra pericolului de segregare a țării pe criterii etnice. Românii participanți la protest au înălțat zeci de steaguri tricolore și au afișat mesaje prin care solicitau respectarea Constituției.

“Constituția României prevede că limba oficială este Limba Română, nu și cele peste 20 de limbi ale minorităților care trăiesc pe teritoriul României”.

SUA are o singură limbă oficială, Rusia are, de-asemenea, o singură limbă oficială... România riscă să devină noul Babilon odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Administrativ care prevede introducerea ca limbi oficiale a peste 20 de limbi ale minorităților în instituțiile de stat, regii autonome, deconcentrate, școli, spitale, instanțe de judecată... Chiar dacă se spune că rămâne la latitudinea consiliilor locale, se poate întâmpla ca, spre exemplu, unicul etnic dintr-o minoritate dintr-o localitate să solicite astfel de “beneficii” în limba sa maternă și dacă va fi refuzat, să facă plângere la Consiliul pentru discriminare, pentru că pragul de 20% dispare în noul Cod Administrativ, dând astfel posibilitatea oricărei persoane interesate să facă astfel de solicitări. A ajuns cuțitul la os!” - sunt câteva dintre mesajele participanților.

(sursa și foto: ziarharghita.ro)

 

Lasă un comentariu