LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,MIHAI VITEAZUL" TÂRGU-MUREȘ, PROIECTUL ,,ȘCOALA DE VARĂ" - ALTERNATIVĂ ATRACTIVĂ PENTRU PETRECEREA UNEI PERIOADE DIN VACANȚĂ

Distribuie pe:

Proiectul educațional ,,Școala de vară", aflat la prima ediție, este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș și s-a defășurat, la începutul acestei luni, la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul" din Târgu-Mureș. Activitățile au fost planificate începând cu ora 9, până la ora 13. Pentru că sportul este important în viața noastră, în fiecare dimineață, de la 9-10, elevii făceau mișcare, apoi începeau atelierele. Voluntarii au fost cadrele didactice ale școlii și nu s-au perceput taxe elevilor.

Vacanța de vară este o perioadă lungă de libertate pentru toți copiii. Cei mai mulți dintre ei, dacă nu chiar majoritatea, nu-și pot permite să-și petreacă vacanța mare altundeva decât acasă. Copiii, deși se bucură că a venit vacanța, își doresc totuși să fie împreună cu alți copii, să aibă un îndrumător adult pentru jocurile și activitățile lor, care să vină cu propuneri, chiar și cu statut de negociator, să le susțină ideile lor și să le dea formă activă. Ideea „Școlii de vară" a fost și este una excepțională în acest sens. Ținând cont de specificul local al comunității, care se regăsește în profilul copilului școlii noastre, bazându-ne pe entuziasmul curiozității caracteristic vârstei școlarilor, luând în considerare propunerile și așteptările formulate de copii, am propus, prin acest proiect, activități care să-i țină aproape de școală, să le ofere o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută și instructivă a vacanței, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului, ci, mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.

Dincolo de toate acestea, trebuie să accentuăm esența proiectului - socializarea, prin adaptare la celălalt, prin respectarea regulilor de grup. Copiii învață să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine și, mai ales, să se bucure împreună. Experiențele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăților, dau naștere la solidarități și adaptări la situații sociale în miniatură.

,,Școala de vară se dorește, în primul rând, o modalitate de a oferi copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea unei perioade din vacanța de vară. De asemenea, programul are în vedere creșterea încrederii părinților în instituția școlară, o mai bună colaborare și implicare a acestora în sprijinirea activităților curriculare și extracurriculare, cunoscându-se importanța părinților în desăvârșirea copiilor lor. Mulțumiri adresăm colaboratorilor Cristina Vultur FitnAss, Laura Bucur Zumba Mureș și Jaguar Academy Mureș, care ne-au făcut diminețile mai frumoase și mai energice. Și nu uitați: în perioada 26-30 august vom mai avea o săptămână de Școala de vară, pe care promitem să o facem mai interesantă și mai energică! Vă așteptăm cu drag! "

Lasă un comentariu