“ASUPRA JUDECĂTORILOR ÎNALTEI CURȚI AU EXISTAT ȘI VOR FI PRESIUNI...”

Distribuie pe:

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, afirmă că asupra judecătorilor Instanței supreme au existat și vor mai exista presiuni, dar aceștia trebuie să nu se lase influențați.

“Asupra judecătorilor Înaltei Curți, care - asta este competența prevăzută de lege - judecă cauzele în funcție de calitatea persoanei, au existat și vor fi întotdeauna presiuni. Important e ca judecătorii Înaltei Curți să fie puternici, drepți și verticali”, a declarat Cristina Tarcea, joi, la CSM, unde Corina Corbu, singurul magistrat care candidează pentru funcția de președinte al ICCJ, susține interviul în fața Secției pentru judecători.

Cristina Tarcea consideră că dificultatea unui mandat de președinte al Instanței supreme depinde în mare măsură de contextul social.

“Orice mandat al președintelui Înaltei Curți este dificil și, în același timp, trebuie să recunosc faptul că dificultatea unui mandat rezidă și din contextul social. Așa că nu am toate datele pentru a vă spune în ce măsură va fi sau nu un mandat dificil”, a precizat președintele Instanței supreme.

Lasă un comentariu