MUZICA ELECTRONICA ȘI ELECTRO-ACUSTICĂ ROMÂNEASCĂ, LA EUROPALIA 2019

Distribuie pe:

 Muzica electronică și electro-acustică românească va fi reprezentată de 11 artiști și trupe din generații diferite, în cadrul celei de-a 27-a ediții a Festivalului Internațional de Arte EUROPALIA din Belgia (2.10.2019 - 2.02.2020), la care România are statut de invitat de onoare. De la hip-hop, la alternativ, de la ritmuri africane, grecești, turcești până la muzica contemporană, formațiile și artiștii invitați în festival vor cânta, în perioada octombrie 2019-februarie 2020, în orașe din Belgia, Olanda, Germania, Franța. Selecția a fost realizată cu acordul celor două echipe implicate, Europalia International și EUROPALIA România, ținând cont de rigurozitatea managerilor care administrează programul sălilor de concerte din cele patru țări.

“În ceea ce privește contemporaneitatea, programul muzical al EUROPALIA România include o vastă varietate de genuri muzicale și artiști mai degrabă celebri în afara granițelor decât în interiorul lor. Din zona muzicii electronice, electroacustice, vor face parte din Festivalul Artelor Europalia artiști ai sunetului precum Borusiade, Khidja, Eirwud Mudwasser, Dragoș Rusu, Raze de Soare sau Bogman”, a spus Cătălin Rogojinaru, coordonator de proiect. Cei trei piloni ai Festivalului Artelor EUROPALIA sunt reprezentați de patrimoniu, contemporaneitate și noi creații artistice.

EUROPALIA, festival multidisciplinar, include și colaborări între artiști români și artiști străini din sfere artistice diferite, colaborări care au rolul stimulării creației și sărbătoririi culturii europene, deschizând orizonturi pentru ambele părți implicate. “Este cunoscut faptul că scena muzicală belgiană sau cea occidentală în genere este una avangardistă, novatoare, iar artiștii care vor reprezenta România la Festivalul Internațional de Artă Europalia 2019 fac parte din această categorie, fiind precursori în continuă evoluție ai sferei muzicale în care activează”, a mai precizat coordonatorul, care a dat exemplu în acest sens pe Miruna Boruzescu, cunoscută sub aliasul Borusiade, “o artistă talentată care activează pe scena muzicală berlineză, fiind una dintre puținele femei din zona clubbing-ului alternativ. Nu mai puțin reputați sunt Khidja, Eirwud Mudwasser sau Dragoș Rusu, artiști care sunt invitați în mod constant la cele mai cunoscute festivaluri de profil din Europa și nu numai. Un alt exemplu este Bogman, recunoscut ca DJ-ul care a sintetizat cel mai bine fenomenul muzicii electronice alternative în România”, a subliniat Cătălin Rogojinaru.

 

Lasă un comentariu