PĂPĂRAIA DE GURGHIU, CEA MAI GUSTOASĂ DE PE VALE...

Distribuie pe:

Păpăraia de Gurghiu, un preparat culinar specific, a câștigat concursul de gătit al celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Văii Gurghiului, desfășurat săptămâna trecută, pe platoul Fâncel din Munții Gurghiului, în cadrul unei competiții în care s-au întrecut gospodinele din patru localități.

Păpăraia câștigătoare a fost gătită după o rețetă originală, având ca ingrediente principale ouă de casă, carne și cârnați din untură pusă la borcan, castraveți covăsiți, iar desertul care a însoțit-o a constat în urdă proaspătă adusă de la stână.

Marele Premiu pentru cea mai bună păpăraie, atribuit comunei Gurghiu, a constat într-un vițel, iar fiecare echipă a primit câte o damigeană ca premiu de participare. “Păpăraia sau papa, cum se numește pe Vale, este o mâncare de bază simplă, delicioasă și rapidă. Doresc să felicit toate echipele participante, sunt oameni minunați care în fiecare an ne prezintă bucate savuroase, care ne aduc aminte de copilărie. Este pentru al treilea an în care fac parte din acest juriu și este o onoare de fiecare dată. Anul acesta, preparatul dat ca temă a fost păpăraia și vă pot spune că toate echipele au fost la mare înălțime. Cei de la Gurghiu au avut un plus, dat de faptul că păpăraia a fost pregătită pe foc de lemne și avea un gust deosebit”, a declarat Sanda Vițelar, consilier pe comunicare, în cadrul Consiliului Județean Mureș, potrivit agerpres.ro.

Lasă un comentariu