S-A ÎNCHEIAT ȘI ULTIMA REZIDENȚĂ ACASĂ, LA HUNDORF

Distribuie pe:

Regizorul Ioana Ciobanu, antropologul Felicia Hodoroabă Simion și graficienii Diana Baltag și Cătălina Preda au locuit acasă în perioada 3-17 august.

Ioana a mers mai departe pe drumul început de Alina Olariu. Singură sau însoțită de camera de filmat, Ioana a cunoscut alți oameni vârstnici din sat, alte povești, a căutat alte cadre, străduindu-se să surpindă fărâmele de adevăr ale unor oameni care au trăit o viață în satul lor.

Diana a privit obiectele din casă, din curte sau din alte curți.

Le-a adunat în jurul ei și le-a așezat într-un context contemporan, intitulându-și proiectul “Obiecte și subiecte”.

Cătălina a privit din interior spre exterior; de la mic la mare. Întâi camera, apoi casa, curtea, grădina, satul, peisajul în desene care se tot deschid, rotindu-și privirea “De jur împrejur”.

Felicia s-a întors la copilărie, căutând-o în ochii și joaca a două fetițe. Atmosfera și gustul unei perioade le vom regăsi în instalația ce reunește fotografii, texte și video.

Toți cei patru tineri artiști au experimentat. Natura experiențelor lor - ca și a celorlalți - o vom afla în următoarea perioadă a Școlii de-Acasă, începând cu 29 august, atunci când toate lucrările, temele, străduințele, căutările, experiențele sunt puse la vedere.

Fotografii și o selecție din portofoliul de rezidență al celor patru tineri artiști pe www.acasalahundorf.ro

Școala de-Acasă, Hundorf, 2019 este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și Consiliul Județean Mureș

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

Partener strategic de dezvoltare: ROMGAZ

Parteneri: Consistoriul Evanghelic Sighișoara și Școala Gimnazială Viișoara

Sponsori: Oprea Avi-Com, Carnicomp Sighișoara, Cusut & brodat, Nobilacasa, Magazinul artiștilor

Lasă un comentariu