LA ZAU DE CÂMPIE, FONDURILE REGIO SCHIMBĂ PERCEPȚIA ASUPRA EDUCAȚIEI

Distribuie pe:

Cu aproape 2,7 milioane lei, din care 98% sunt fonduri nerambursabile, prin Programul REGIO 2014-2020, administrația publică locală din comuna Zau de Câmpie va implementa un proiect de modernizare a Școlii gimnaziale din localitate, informează ADR Centru. Contractul pentru finanțarea proiectului a fost semnat ieri, de către primarul comunei, Alexandru Iurian, și de către directorul general ADR Centru, Simion Crețu.

“După realizarea lucrărilor de modernizare și dotare a școlii, comunitatea va beneficia de o unitate de învățământ gimnazial care va oferi posibilitatea desfășurării activităților didactice în condiții optime, concomitent cu reducerea unor cheltuieli de la bugetul local. În această situație, fondurile publice locale vor putea fi redirecționate spre servicii cu necesitate mai mare, cum ar fi serviciul de asistență socială”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Lucrările prevăd reabilitarea și mansardarea clădirii unde funcționează clasele primare ale școlii, termenul de finalizare fiind 31 august 2021. Clădirea extinsă va beneficia și de un spațiu exterior curat, cu zone verzi și cu spații pentru activități sportive și educative. Întreaga clădire va fi dotată cu echipamente performante, conform celor mai noi standarde tehnice în domeniul serviciilor educaționale aplicabile, fiind astfel asigurat cadrul necesar derulării în condiții optime a procesului educațional, într-o localitate ce numără aproape 3.300 de locuitori și în care în care peste o treime din copii aparțin grupului cu risc crescut de părăsire timpurie a școlii.

Lasă un comentariu