LA TÂRGU-MUREȘ, CETATEA COPIILOR PE BULEVARDUL PANDURILOR

Distribuie pe:

Cei mai tineri cetățeni ai orașului au parte, începând de ieri, de un nou prilej de bucurie, în parcul tip “Cetatea Copiilor”, recent amenajat în Bucla Mare de pe Bulevardul Pandurilor.

“Pentru cei care iubesc baschetul, reamenajăm și un teren adecvat practicării acestui sport de echipă. De asemenea, reabilităm mini-skatepark-ul existent. Totodată, locatarii din zonă beneficiază și de noi locuri de parcare”, precizează Claudiu Maior, consilierul primarului. “Mulțumesc pentru implicare echipei Primăriei: Zenovia Șagău, Mircea Moldovan, Lucian Pașcan, Ioan Gheorghiță, precum și Poliției Locale”, adaugă acesta.

Reamintim că un complex multifuncțional de joacă, tip “cetate”, cu elemente medievale, funcționează, din iunie 2018, în piațeta de pe Bulevardul Cetății, iar în această primăvară, încă o “cetate” a fost amenajată în fața Școlii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” din cartierul Unirii.

Acest tip de parcuri, denumite generic “Cetatea Copiilor” și structurate pe grupe de vârstă, vin în întâmpinarea nevoilor celor mici, promovând, în rândul acestora, adaptarea socială, dezvoltarea abilităților de gândire și locomotorii.

Totodată, creșterea numărului de parcuri de joacă pentru copii se numără printre preocupările Primăriei Târgu- Mureș, cererea pentru amenajarea acestor spații fiind tot mai mare, a mai precizat Claudiu Maior.

 

Lasă un comentariu