MESAJE ANTIFUMAT SCRISE DIRECT PE ȚIGĂRI

Distribuie pe:

Cercetătorul australian Aaron Drovandi, de la Universitatea James Cook din Queensland, citat de descopera.ro, susține că mesajele antifumat scrise direct pe țigări ar putea avea un efect mult mai semnificativ și i-ar putea ajuta pe fumători să scape de obiceiul dăunător.

“Peste 2.000 de fumători și nefumători au fost implicați în studiul asupra controlului tutunului, care a experimentat măsuri inovatoare pentru a încuraja oamenii să renunțe la fumat.

În ciuda faptului că australienii au renunțat în număr mare la fumat, avertismentele existente deja pe pachetele de țigări sunt mai puțin eficiente pentru fumători. Majoritatea fumătorilor au devenit desensibilizați la avertizările care au fost introduse în 2010, printr-un proiect legislativ, în premieră, în Australia. Chiar dacă avertismentele introduse pe pachetele de țigări au încurajat mulți oameni să nu se apuce de fumat, mulți fumători au declarat că avertismentele reprezintă un factor destul de slab de descurajare. Acest lucru s-a întâmplat din cauza expunerii repetitive. Dacă te uiți la o imagine dezgustătoare de mai multe ori, la un moment nu te va mai afecta.

Avertismentele de pe pachetele de țigări au rămas neschimbate. Sunt cu siguranță explicite, dar dacă ne uităm la ele în continuu, imaginile își pierd din impact.

În cadrul cercetării, avertismentele precum minute pierdute din viață, care ar arăta minutele care dispar în timp ce țigara arde, au avut cel mai mare impact asupra participanților la studiu.

Noutatea acestor avertizări pe țigările individuale a fost aproape de două ori mai eficientă decât avertizările de pe pachete, acest fenomen fiind găsit la un număr mare de participanți de toate vârstele”, afirmă Aaron Drovandi.

 

Lasă un comentariu