PREȘEDINTELE IOHANNIS CONTINUĂ CONSULTĂRILE

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis continuă, luni și marți, consultările pe marginea desemnării unui nou premier.

Potrivit unor surse politice, președintele Klaus Iohannis se va întâlni luni cu președintele Pro România, Victor Ponta, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele PMP, Eugen Tomac, cu reprezentanții minorităților naționale și cu președintele PNL, Ludovic Orban.

Marți, șeful statului se va întâlni cu președintele USR, Dan Barna, și cu președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele și formațiunile parlamentare. De la aceste consultări au lipsit reprezentanții PSD.

După consultări, șeful statului a declarat că este nevoie de un guvern de tranziție, adăugând că preferă unul politic, context în care se conturează posibilitatea constituirii unui cabinet în jurul PNL.

Iohannis a precizat că intenționează să facă cel târziu marți odesemnare a unui prim-ministru, subliniind că nu va fi “un personaj din PSD”.

“Consultările începute astăzi vor fi continuate luni, poate și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut și de ce trebuie făcut. Însă vreau să știe toată lumea că intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un prim ministru care va veni în Parlament cu o propunere de Guvern. Contextul desemnării să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesediști pentru guvernare”, a adăugat președintele Iohannis.

Lasă un comentariu