CERȘETORUL, GUVERNANȚII ȘI... LEGEA

Distribuie pe:

“Salvarea poporului să fie legea supremă; ceea ce nu interzice legea, interzice pudoarea, bunul simț”.

Seneca Lucius Annaeus (4 a.Hr.- 65 d.Hr.), om de stat, filosof, scriitor latin

***

“Nu amenințarea unui om, ci glasul legii trebuie să aibă puterea deplină pentru a decide fericirea oamenilor”.

Hyperide (sec IV, î.Hr), om politic, orator grec

***                   

“Ar fi de dorit să verificăm metodele restrictive de guvernare și să facem din lege protectorul poporului, iar nu tiranul poporului”.

Goldsmith Oliver (1728 -1774), scriitor englez

***

“Domnilor guvernanți și frați români; urmați o cale politică românească! Aceea de a nu tolera nicio ingerință (amestec a altui stat) exclusivă, aceea de a nu favoriza pe nimeni, în mod exclusiv, decât pe sine însuși și interesele noastre naționale. Noi, românii, pe acei care i-am primit sau pe ei sau pe părinții lor, când îi vedem că... împing nația la “idei extreme” sau nume de “idei liberale”, nu trebuie și noi să zicem: “Până aici, și nu mai departe?”.

Mihail Kogălniceanu (1817-1891), ministru de interne, ministru de externe, ministru plenipotențiar, istoric, orator, scriitor român

***

“Dreptatea este baza ordinei și armoniei atât într-o familie, cât și într-o țară”.

Petre Dulfu (1856-1953), poet și scriitor

***

“Un om din Nepal, în Himalaya, cerșise douăzeci și unu de ani. El se așeza într-un anumit loc și cerșea cu gândul de a se îmbogăți. Totuși, muri sărac, iar oamenii, închipuindu-și că el ascunsese banii săi acolo unde sta pentru cerșit, au săpat și au găsit o comoară a unui rege, care murise de mult. Cerșetorul care dorea să se îmbogățească, nu știuse că stătuse pe o asemenea bogăție”.

“Tot așa, noi, creștinii stăm pe o mare bogăție, care este viața dată de Dumnezeu, cu toate frumusețile ei, dar o neglijăm, trecem pe lângă ea, uitând de Marele Creator, Dumnezeu. Drumul nostru spre mântuire, spre fericirea pământească și cea viitoare trece prin curtea lui Dumnezeu. Numai atunci când am îmbătrânit și nu avem speranță în nimic, ne dăm seama că am stat pe o bogăție și n-am văzut-o. Dar mai este și întoarcerea ceasului al nouăzeci și nouălea...(n.a.)”

Sundar Sing (1889-1929), înțelept și iluminat indian trecut la creștinism

Lasă un comentariu