IOHANNIS, DESPRE VIITORUL COMISAR EUROPEAN: AVEM NEVOIE DE O PERSOANĂ INTEGRĂ; PREȘEDINTELE CE DOREȘTE DESEMNAREA UNEI FEMEI

Distribuie pe:

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Viitorul comisar european trebuie să fie o persoană integră, care are cunoștințele necesare pentru acest post, a declarat, vineri, președintele Klaus Iohannis, înainte de a participa la Consiliul European de la Bruxelles.

El a afirmat că, în discuțiile avute pe această temă, președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a spus că ar prefera pentru acest post o femeie.

“Este clar că avem nevoie o persoană integră, care are cunoștințele necesare pentru a umple poziția de comisar european, o persoană care sigur ar reprezenta într-un fel și România în Comisie într-un sens pozitiv. Noi avem oameni competenți, avem profesioniști, haideți să-i selectăm și să-i trimitem la Bruxelles. (...) Doamna președinte ales von der Leyen a subliniat și la discuția pe care am avut-o ieri că își dorește foarte mult ca România să desemneze o doamnă pentru poziția de comisar pe Transporturi”, a precizat șeful statului.

Întrebat dacă Luminița Odobescu ar putea fi o variantă, președintele Iohannis a afirmat: “Nu am intrat în discuție pe nume”.

Șeful statului a arătat că Ursula von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situația care s-a creat.

“Avem un Guvern interimar care nu va nominaliza un comisar. Comisia se grăbește, chit că acum o amânare de o lună de zile, nu din cauza României, din alte motive, dar situația este una complicată și sper să găsim soluții. (...) Ar fi total nepotrivit și ar fi o eroare gravă din partea României să se oprească întregul demers din cauza noastră”, a spus Iohannis.

Șeful statului a menționat că în discuțiile cu președintele ales al CE nu s-a vorbit despre un termen limită pentru desemnarea unui comisar european.

Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Lasă un comentariu