PETIȚIE PENTRU INSTAURAREA PĂCII MONDIALE

Distribuie pe:

Picături din cultură și frumuseți naturale ale Coreei de Sud pot fi “degustate” de târgumureșeni în Cetatea Medievală. Cei interesați sunt așteptați până pe 25 octombrie, în Bastionul Dogarilor, în intervalele orare: 10.00-12.00 și 15.00-18.00, unde pot să viziteze expoziția “Frumusețea Coreei, natura și cultura”.

Organizația non-guvernamentală Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (Cultură divină, pace mondială, restaurarea luminii) militează pentru pacea mondială, iar în acest scop organizează activități permanente pentru a preveni izbucnirea războiului. În șirul acestor activități se înscrie și expoziția care aduce în fața asistenței mai multe tablouri în patru secvențe importante ale vieții din Coreea de Sud: caligrafia, natura, societatea și jocurile. Expoziția a ajuns la Târgu-Mureș în urma unui parteneriat semnat între orașul reședință de județ și Seul, Coreea de Sud. Cele 19 lucrări sunt realizate de artiști din peninsula coreeană.

Componenta socială constă în posibilitatea oferită vizitatorilor de a semna o petiție pentru instaurarea păcii mondiale. Până în acest moment au semnat această petiție peste 730.000 de persoane, din 176 de țări, de pe întregul mapamond. Petiția se poate semna și în mediul digital, pe site-ul ONG-ului sud-coreean. “Declarația de pace și încetare a războiului” are 10 articole și 38 de clauze și invită toate țările membre ale Organizației Națiunilor Unite să adere și să sprijine Declarația. Aceasta poate fi consultată în cadrul expoziției “Frumusețea Coreei, natura și cultura”.

În cadrul activităților propuse de ONG-ul sud-coreean, întregi comunități, școli și fundații cooperează pentru a dezvolta inițiative care popularizează pacea. Sunt deja implicați oficiali guvernamentali din peste 100 de țări, printre care se numără Australia, Franța, Germania, Japonia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Sri Lanka, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii sau Vietnam. Din România, sprijină această mișcare chiar fostul președinte al României, Emil Constantinescu.

Lasă un comentariu