ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI ÎN ȘCOLI

Distribuie pe:

Pentru a sărbători “Ziua Armatei României - 25 octombrie 2019”, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, cu sprijinul Instituției Prefectului - Județul Mureș, al Primăriei municipiului Târgu-Mureș și structurilor din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională organizează o serie de activități. În cadrul acestora, la începutul acestei săptămâni, militari din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, alături de reprezentanții Centrului Militar Județean Mureș, au prilejuit momente de neuitat pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș. Pe lângă informațiile oferite în plen despre importanța serbării Zilei Armatei Române, patriotism, cariera de militar, beneficiile acesteia, admiterea la liceul militar sau la academiile militare, elevii s-au bucurat “pe viu” de testarea tehnicii militare, discuții libere și selfiuri cu elevi ai Colegiului Național Militar “Mihai Viteazul” din Alba-Iulia (foști absolvenți ai unor școli gimnaziale din municipiul Târgu-Mureș) sau actuali studenți ai academiilor militare din România: Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanța și viitori medici militari, pregătiți de Institutul Medico-Militar din cadrul UMFST “Emil Palade” Târgu-Mureș.

Au visat cu ochii deschiși la o viitoare carieră militară, au studiat armele, le-au mânuit, au schimbat opinii pertinente și au plecat acasă cu speranța că totul e posibil dacă îți dorești cu adevărat - o zi cu o puternică încărcătură emoțională!, ne spunea prof. Gabriela ȘANDRU, director al Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș. Domnia sa adăuga: “Mulțumim Armatei Române! Mulțumim tuturor!”.

Manifestările dedicate Zilei Armatei României vor continua mâine, 24 octombrie, la Biblioteca orășenească Reghin, și vineri, 25 octombrie, în Piața Trandafirilor și în Piața Victoriei din Târgu-Mureș, am aflat de la maior Ivanof Alexandru, ofițerul de relații publice al Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale.

Lasă un comentariu